Bloggar Lindas Bakskola Lindas glass Lindas nyttigt Okategoriserade

Sockerfri fruktglass med kiwi & banan

nyttigkiwiglass4 nyttigkiwiglass1

Nyttig och ljuvligt god, len kiwiglass helt utan tillsatt socker. Den går snabbt att göra och är perfekt när man är sugen på något sött och gott, men som samtidigt vill vara nyttigt. Bananen gör glassen krämig i konsistensen.

Mild yoghurt i glassen gör den lite krämigare, men det går lika bra med mjölk med valfri fettprocent.

Sockerfri, nyttig jordgubbsglass – klicka här för recept!
Sockerfri, nyttig jordgubbsglass – klicka här för recept!

Sockerfri fruktglass med kiwi & banan

2 portioner

6–8 kiwi
1 banan
ca 1 dl mjölk (eller mild yoghurt naturell)

GÖR SÅ HÄR

1. Skala kiwifrukterna och skär dem i bitar. Skär även bananen i bitar och frys in dem i ett par timmar.

2. Lägg de frysta kiwi- och bananbitarna i en hushållsmaskin eller mixer med knivar. Mixa sönder frukterna.

3. Tillsätt mjölken, lite i taget tills och kör maskinen tills glassen är lagom tjock och slät. Ät glassen direkt eller täck den med plastfolié om du fryser in den. Den är allra godast och krämigast när den är nygjord. Tänk på att den smälter snabbt!

1. Skala kiwifrukterna och skär dem i bitar. Skär även bananen i bitar och frys in dem i ett par timmar.
1. Skala kiwifrukterna och skär dem i bitar. Skär även bananen i bitar och frys in dem i ett par timmar.
2. Lägg de frysta kiwi- och bananbitarna i en hushållsmaskin eller mixer med knivar. Mixa sönder frukterna.
2. Lägg de frysta kiwi- och bananbitarna i en hushållsmaskin eller mixer med knivar. Mixa sönder frukterna.
3. Tillsätt mjölken, lite i taget tills och kör maskinen tills glassen är lagom tjock och slät. Ät glassen direkt eller täck den med plastfolié om du fryser in den. Den är allra godast och krämigast när den är nygjord. Tänk på att den smälter snabbt!
3. Tillsätt mjölken, lite i taget tills och kör maskinen tills glassen är lagom tjock och slät. Ät glassen direkt eller täck den med plastfolié om du fryser in den. Den är allra godast och krämigast när den är nygjord. Tänk på att den smälter snabbt!

nyttigkiwiglass3 nyttigkiwiglass2 nyttigkiwiglass4utvald

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Chokladsnitt

Läckra, spröda småkakor med knastrigt pärlsocker på toppen.

0

Ost- & skinkpiroger

Inbakade piroger fyllda med smält ost & skinka! Mums vad gott!

0

Pizza med valfri fyllning

En perfekt pizzabottnen som kan fyllas efter egen smak!

0

Tacobullar

Saftiga, läckra frallor fyllda med ost och tacoköttfärs.

0

Pizzarulle

Ett lyxigt, fantastiskt gott & matigt bröd som är fyllt med ost, skinka, tomat och ruccola.

0

Schweizernötstrass

Spröda småkakor med en bit schweizernötchoklad på toppen.

0

Strasskakor med choklad & kokos

Spröda småkakor med ett täcke av choklad & kokos! Riktiga munsbitar!

0

Lindas nyttiga fröknäcke

Knaprigt, knäckigt hårdbröd fyllt med hälsosamma frön! (Bakas glutenfritt, men kan även göras med vanligt vetemjöl; läs receptet).

0

Chokladdoppade kokosbollar med strössel

Lyxiga, superläckra chokladbollar med kokos i smeten, doppade i choklad & rullade i chokladströssel. Mums!

0

Amerikansk schweizernötscookie

Schweizernötschokladen gör kakan galet god och det blir garanterat blir en ny favorit! Servera den gärna med en klick vispgrädde eller glass,

0