kiwiglass5 kiwiglass7

Nyttig och ljuvligt god, len kiwiglass helt utan tillsatt socker. Den går snabbt att göra och är perfekt när man är sugen på något sött och gott, men som samtidigt vill vara nyttigt. Bananen gör glassen krämig i konsistensen.

Mild yoghurt i glassen gör den lite krämigare, men det går lika bra med mjölk med valfri fettprocent.

Nyttig kiwiglass

2 portioner

6–8 kiwi
1 banan
ca 1 dl mjölk (eller mild yoghurt naturell)

GÖR SÅ HÄR

1. Skala kiwifrukterna och skär dem i bitar. Skär även bananen i bitar och frys in dem i ett par timmar.

2. Lägg de frysta kiwi- och bananbitarna i en hushållsmaskin eller mixer med knivar. Mixa sönder frukterna.

3. Tillsätt mjölken, lite i taget tills och kör maskinen tills glassen är lagom tjock och slät. Ät glassen direkt eller täck den med plastfolié om du fryser in den. Den är allra godast och krämigast när den är nygjord. Tänk på att den smälter snabbt!

1. Skala kiwifrukterna och skär dem i bitar. Skär även bananen i bitar och frys in dem i ett par timmar.

1. Skala kiwifrukterna och skär dem i bitar. Skär även bananen i bitar och frys in dem i ett par timmar.

2. Lägg de frysta kiwi- och bananbitarna i en hushållsmaskin eller mixer med knivar. Mixa sönder frukterna.

2. Lägg de frysta kiwi- och bananbitarna i en hushållsmaskin eller mixer med knivar. Mixa sönder frukterna.

3. Tillsätt mjölken, lite i taget tills och kör maskinen tills glassen är lagom tjock och slät. Ät glassen direkt eller täck den med plastfolié om du fryser in den. Den är allra godast och krämigast när den är nygjord. Tänk på att den smälter snabbt!

3. Tillsätt mjölken, lite i taget tills och kör maskinen tills glassen är lagom tjock och slät. Ät glassen direkt eller täck den med plastfolié om du fryser in den. Den är allra godast och krämigast när den är nygjord. Tänk på att den smälter snabbt!

kiwiglass5 kiwiglass7 kiwiglass6 kiwiglass4