Dag: 21 mars, 2016

Lindas drömgoda midsommartårtor

23 läckra tårtor och desserter till midsommar – klicka på bilderna för att komma till recepten!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

22 tårtor

Glass – grundrecept / Vaniljglass

Skärmavbild 2016-03-21 kl. 09.24.19

Krämig, läcker och supergod glass som är enkelt att göra (innehåller inte kondenserad mjölk). Smaksätt gärna glassen med något gott du gillar.

Tips smaksättningar
– Mosade hallon, jordgubbar eller blåbär.
– Hackad choklad, Daim, After eight, Bounty eller nougat.
– Kakbitar eller bullbitar.
– M&M, Dumlekolor, geléhallon eller annat godis du gillar.

Glass – grundrecept / Vaniljglass

Ca 6 dl

1 dl florsocker
1 urgröpt vaniljstång eller 1 msk vaniljsocker

1. Vispa grädden fluffig i en bunke.

2. Vispa ägg, florsocker och vanilj pösigt i en annan skål. (Tillsätt eventuellt någon smak, t ex hackad choklad, godis eller mosade bär). Blanda ner grädden i äggblandningen och häll den i en plastad, frystålig skål. Ställ skålen i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst.

1. Vispa grädden fluffig i en bunke.

2. Vispa ägg, florsocker och vaniljsocker pösigt i en annan bunke. Blanda ner grädden i äggblandningen och häll den i en frystålig skål.

Skärmavbild 2016-03-21 kl. 09.24.19

Kexchokladglass

kexchokladglass3 kexchokladglass4

Kexchoklad i glassen är fantastiskt gott – en superbra kombination! Både barn och vuxna älskar denna glass och den gör succé både på finare middagar och barnkalas! Lyxig, läcker, krämig glass med bara 3 ingredienser.

Kexchokladglass

ca 1,1 liter

1 burk kondenserad mjölk, sockrad/sötad (397 g)
2 stora kexchoklad

1. Vispa grädden fluffig i en skål. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.

2. Skär kexchokladen i mindre bitar. Blanda ner dem i glassmeten.

3. Häll glassmeten i en skål eller limpform, ca 1 ½ liter eller portionera den i mindre skålar. Täck glassen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Garnera eventuellt glassen med några extra kexchokladbitar. Ta fram glassen en stund före servering.

1. Vispa grädden fluffig i en skål. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.

2. Skär kexchokladen i mindre bitar. Blanda ner dem i glassmeten.

4. Häll glassmeten i en skål eller limpform, ca 1 ½ liter eller portionera den i mindre skålar. Täck glassen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Garnera eventuellt med en kaka nedstucken i glassen. Ta fram glassen en stund före servering.

3. Häll glassmeten i en skål eller limpform, ca 1 ½ liter eller portionera den i mindre skålar. Täck glassen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Garnera eventuellt med en kaka nedstucken i glassen. Ta fram glassen en stund före servering.

kexchokladglass2 kexchokladglass5 kexchokladglass1 kexchokladglassutvald