Dag: 7 juni, 2016 (sida 1 av 2)

Nyttiga bananchokladbollar

bananchokladbollar7 bananchokladbollar10

Smarriga havrebollar helt utan strösocker och smör. I stället innehåller de mosad banan vilket ger en söt, god smak! Ett perfekt alternativ när man vill dra ner på socker och fett. Bananerna ska vara mogna (inte gröna).

TIPS! Följ mig gärna på InstagramFacebook & Snapchat: lindasbakskola för mer inspiration & fler recept!

Nyttiga bananchokladbollar

12–15 st

2 normalstora bananer (mogna)
3 dl havregryn
2 msk kakao
1 msk kaffe
1 dl kokos

ca 1 dl kokos

1. Mosa bananerna med en gaffel.

2. Blanda ihop bananerna med resten av ingredienserna.

3. Rulla bollar av smeten och rulla dem i kokos. Förvara dem i kylen, de håller i ett par dagar.

1. Mosa bananerna med en gaffel.

2. Blanda ihop bananerna med resten av ingredienserna.

bananchokladbollar3

bananchokladbollar5 bananchokladbollar11 bananchokladbollar9 bananchokladbollar8 bananchokladbollar6

Sockerfri jordgubbskräm

jordgubbskräm5 jordgubbskräm6

Supergod, läcker jordgubbskräm utan socker! Bästa sommarfrukosten som är väldigt enkel att göra och håller ett par dagar i kylen. Gör gärna en dubbel sats om ni är många eller så räcker den i flera dagar. Ät gärna krämen ihop med mjölk i fatet eller i ett glas på sidan.

Tips!
Du kan sockra krämen med 1–2 msk strösocker under kokningen om du vill ha den söt.

Sockerfri jordgubbskräm

500 g jordgubbar
¾ dl vatten
1 msk potatismjöl

1. Ta bort det gröna på jordgubbarna och skölj dem. Mixa jordgubbarna till en slät puré. Värm upp purén i en kastrull.

2. Blanda ut potatismjölet i ett glas med ¾ dl kallt vatten.

3. Ta från kastrullen från spisen och rör i potatismjölet.

4. Ställ tillbaka kastrullen på spisen och låt koka upp. Låt det puttra på svag värme till krämen tjocknar.

2. Blanda ut potatismjölet i ett glas med ½ dl kallt vatten.

3 + 4: Ta från kastrullen från spisen och rör i potatismjölet. Ställ tillbaka kastrullen på spisen och låt koka upp.

3 + 4: Ta från kastrullen från spisen och rör i potatismjölet.

jordgubbskräm8 jordgubbskräm5 jordgubbskräm7 jordgubbskräm4

Gjutna chokladformar fyllda med chokladgrädde & hallon

chokladformarhallon4 chokladformarhallon6

Superläckra chokladformar som man enkelt gjuter själv i muffinsformar av aluminium. Fyll dem med mosade hallon (eller andra bär) & vispgrädde så har du en superläcker, god dessert! Det är enkelt att att göra dem och de gör garanterat succé. Formarna kan göras ett par dagar före servering. Använd en choklad av god kvalitet som du gillar.

TIPS! Följ mig gärna på InstagramFacebook & Snapchat: lindasbakskola för mer inspiration, tips & fler recept!

Gjutna chokladformar fyllda med chokladgrädde & hallon

10–15 st

10–15 muffinsformar i aluminium
200 g mörk choklad (eller valfri choklad)
3–4 dl hallon + florsocker

Chokladgrädde
ca 3 dl vispgrädde
1 msk kakao
50 g smält choklad.

1. Smält chokladen över vattenbad (eller i mikron, men rör om då och då så chokladen inte bränns).

2. Pensla insidan på aluminiumformarna med choklad. Ställ dem i kylen för att stelna.

3. Upprepa penslingen 2–3 ggr så formarna inte blir för tunna för då går de lätt sönder när man lossar dem från formarna. Ställ dem i kylen för att stelna mellan varje pensling. Testa försiktigt med en form att det går lätt att ta bort formen.

4. Lossa försiktigt formarna från chokladen.

5. Mosa några hallon per chokladform (eller jordgubbar). Strö ev. över lite florsocker eller strösocker.

6. Fyll chokladformarna med mosade hallon (eller jordgubbar).

7. Chokladgrädde: Vispa grädden fluffig. Tillsätt 1 msk kakao och rör om. Tillsätt ca 50 smält choklad och rör om slarvigt. Spritsa eller klicka ner grädde ovanpå de mosade hallonen i formarna. Dekorera med ett hallon.

1. Smält chokladen över vattenbad (eller i mikron, men rör om då och då så chokladen inte bränns).

2. Pensla insidan på aluminiumformarna med choklad. Ställ dem i kylen för att stelna.

3. Upprepa penslingen 2–3 ggr så formarna inte blir för tunna för då går de lätt sönder när man lossar dem från formarna. Ställ dem i kylen för att stelna mellan varje pensling. Testa försiktigt med en form att det går lätt att ta bort formen.

4. Lossa försiktigt formarna från chokladen.

steg4a

5. Mosa några hallon per chokladform (eller jordgubbar). Strö ev. över lite florsocker eller strösocker.

6. Fyll chokladformarna med mosade jordgubbar.

6. Fyll chokladformarna med mosade hallon eller jordgubbar (bilden visar jordgubbar). chokladformarhallon5

chokladformarhallon5 chokladformarhallon2 chokladformarhallon3 chokladformarhallon1