Det här rostbrödet/formfranskan är superenkelt att göra och innehåller ingredienser som de flesta har hemma. Vill man tillsätta fibrer i brödet går det bra att byta ut 2 dl av vetemjölet till t ex grahamsmjöl eller rågmjöl.
Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka denna kärleksmumsen i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan!Beställ gärna min brödform – klicka här!
ROSTLIMPA
1 st
Hembakad formfranska som blir otroligt fluffig, ett supergott bröd som är perfekt att rosta.
25 g jäst 3 dl vatten, fingervarmt 2 msk rapsolja 1 tsk salt ca 8 dl vetemjöl
Garnering 1 ägg ljusa eller blå vallmofrön
GÖR SÅ HÄR
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner socker, olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter så att glutentrådarna blir starka och brödet luftigt.
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.
3. Forma degen till en limpa och lägg den i Lindas limpform.
4. Pensla brödet med ägg och strö över vallmofrön. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Sänk värmen direkt till 200 grader när du sätter in limpan i ugnen. Grädda den längst ner i ca 40 min. Ta upp limpan och låt den svalna på ett galler.
Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka denna kärleksmumsen i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan!Beställ gärna min brödform – klicka här!
50 g jäst 9 dl vatten 1 msk salt 1 dl rapsolja 10 dl rågsikt 9–10 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet (ta lite mer mjöl om degen är för kladdig). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i en bakmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.
2. Dela degen i 20 bitar. Forma dem till bollar med mjölade händer.
3. Lägg frallorna på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl och nagga hål i ytan med en stor gaffel. Låt dem jäsa utan bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda bröden längst ner i ugnen i 16–20 min. Bröden går bra att frysa in.
REKLAM för min nya ugnsplåt! Jag vill tipsa om att baka i min nya ugnsplåt som ger en perfekt gräddning! Jag älskar de spikraka kanterna som gräddningen jämn! Jag rekommenderar varmt att baka i denna plåt! Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form vilket är suveränt.
En lättbakad, otroligt god limpa med fibrer och proteiner. Den är saftig, otroligt god och lätt att baka. Degen tar bara 5 minuter att röra ihop och sedan direkt in i ugnen. Den här limpan kommer ni älska! Dubbla degen om du vill baka två limpor.
Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka denna kärleksmumsen i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan!Beställ gärna min brödform – klicka här!
1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll kvarg, rapsolja, salt, ägg och bikarbonat i en bunke. Blanda ordentligt Tillsätt havregrynen och låt det stå och svälla i ca 10 min. Tillsätt rågsikten och blanda till en kladdig brödsmet.
2. Häll degen i Lindaslimpform, ca 1 ½ liter, smorda eller klädda med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.
Reklam för att baka hemgjord pizza i Panetti pizzaugn. Jag vill tipsa om den här suveräna pizzaugnen från Panetti! Baka pizza hemma i ditt eget kök – året runt. Pizzorna blir precis lika goda och proffsiga från pizzerian, om inte ännu godare! Recept på min Löjromspizzahittar ni längst ner i detta inlägg (fyllningen kan varierar efter egen smak, det grålila bra att göra t ex capricciosa, calzone, hawaii eller din egna favorit (lägg då på all fyllning innan gräddningen).
"En stor fördel med den här pizzaugnen är att plattan i ugnen roterar (snurrar runt) hela tiden vilket den inte gör i alla pizzaugnar. Det ger en jämn och perfekt gräddning".
LINDAS KOMMENTAR OM PANETTI PIZZAUGN: Den här pizzaugnen är verkligen helt suverän! Jag skulle inte rekommendera den och jag inte var supernöjd!!! Den är verkligen helt suverän, jag älskar den här pizzaugnen och det är så skönt att kunna stå inomhus och grädda pizza.
FAKTA PANETTI PIZZAUGN: En stor fördel med den här pizzaugnen är att plattan i ugnen roterar (snurrar runt) hela tiden vilket den inte gör i alla pizzaugnar. Man slipper då vända på pizzan efter halva gräddningen och den får en jämn, perfekt gräddning. Den här pizzaugnen kan värmas upp till 500°C vilket möjliggör professionell kvalitet och en krispig, smakrik yta. Den innovativa kombinationen av infraröda och dubbla värmeelement garanterar jämn värmefördelning och upp till 60% energibesparing. (Instruktioner om hur pizzaugnen fungerar medföljer och även vilka temperaturer man bakar pizzor i.)
Fyllning: 100 g valfri ost, riven(gärna Västerbotten eller prästost) 2 dl creme fraische 1 rödlök, hackad gräslök eller dill 50 g löjrom
GÖR SÅ HÄR
1. Pizzadeg: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
2. Kavla ut degen till rundlar, ½–1 cm tjock, på ett mjölat bakbord (2–4 pizzor beroende på storlek). Gör gärna en liten tjockare kant på pizzan. Låt den jäsa i 25–30 min.
3. Sätt pizzaugnen på 300 grader.
4. Riv osten och strö den över pizzadegen.
5. Grädda pizzan i ugnen några minuter, tills den fått lite färg på kanten. Ta sedan ut och pizzan.
6. Hacka rödlöken fint. Skär eller klipp gräslöken i mindre bitar.
7. Bred eller klicka ut crème fraiche över pizzabotten. Toppa med löjrom, rödlök och gräslök. Skär pizzan i bitar.