Tweek Rocky Road

REKLAM FÖR TWEEK

Min Rocky Road innehåller Tweek Super Santas, Toffee Caramel, Corn Crunchers och sockerfri choklad.

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA TWEEK GODIS!

ERBJUDANDE: Med koden ”LINDA” får ni en extra slumpmässigt utvald godispåse vid köp över 200 kr. KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA TWEEK GODIS!

Julens godaste Rocky Road (utan socker) som jag gjort med Tweek Super Santas, Toffee Caramel, Corn Crunchers och sockerfri choklad. Tweek är ett nyttigare godis med 95% mindre socker och 45% mindre kalorier än traditionellt godis. Det är helt suveränt, tycker jag! Jag (och hela min familj) älskar Tweek godis.

Beställ hem Super Santas, Toffee Caramel och Corn Crunchers från Tweeksweets.com och gör mitt recept på Rocky Road utan socker. Julens bästa, sockerfria julgodisrecept!

ERBJUDANDE: Med koden ”LINDA” får ni en extra slumpmässigt utvald godispåse vid köp över 200 kr. KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA TWEEK GODIS!

RECEPT:

Tweek Rocky Road


200 g choklad, sockerfri
1 påse Tweek Super Santas
1 påse Tweek Toffe Caramel
1 påse Corn Crunchers

GÖR SÅ HÄR

  1. Smält chokladen i en stor skål över ett vattenbad. Låt chokladen svalna.
  2. Klipp alla Super Santas i mindre bitar.
  3. Blanda ner Super Santas, Toffee Caramel och Corn Crunchers i chokladen. Rör om ordentligt.
  4. Bred ut chokladen i en form, klädd med bakplåtspapper, ca 20 x 15 cm. Låt chokladen stelna i kylen. Skär i bitar med en vass kniv.

TWEEK

– 95 % mindre socker

– upp till 50 % mindre kalorier

– naturliga smakämnen och färgämnen och högt fiberinnehåll

ERBJUDANDE: Med koden ”LINDA” får ni en extra slumpmässigt utvald godispåse vid köp över 200 kr. KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA TWEEK GODIS!

Sockrade lussebullar

Reklam för Ankarsrum 
Kolla in Ankarsrums köksmaskiner, olika färger och tillbehör – klicka här!

Fluffiga, saftiga saffransbullar med knastrande strösocker eller pärlsocker på toppen. Lussebullarna blir så mycket godare med knastrande socker ovanpå! Ett riktigt toppenrecept som varmt rekommenderas! Gillar du strösocker eller pärlsocker bäst? Testa båda delarna så får du avgöra själv.

Degen har jag knådat i min Ankarsrum assistent. En suverän bakmaskin som gör bullbaket mycket enklare. Den är stark som en björn; knådar och gör grovjobbet och så kan jag ägna mig åt det kreativa: baka ut lussebullarna! 

SOCKRADE LUSSEBULLAR

Ca 25–30. Antalet beror helt på vilken storlek man gör dem i.

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 påsar saffran (1 påse funkar också beroende på hur mycket saffranssmak man vill ha)
150 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
1 ägg
½ tsk salt
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
15–17 dl vetemjöl

Garnering
smör, smält
1 ägg
strösocker
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i bunken på din Ankarsrum Assistent. Tillsätt mjölk och sätt igång maskinen på låg hastighet. Tillsätt saffran, smör, strösocker, ägg, salt, kardemummakärnor och vetemjöl, lite i taget. Kör maskinen på låg hastighet i 5–8 minuter så att glutentrådarna i degen blir starka. Degens konsistens ska vara smidig, inte för lös och inte för stabbig. Strö lite vetemjöl över degen, sätt på jäslocket och låt degen jäsa i ca 45 minuter.

2. Forma degen till lussekatter, valfri storlek.

3. Lägg lussebullarna på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ev. russin i bullarna. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

Strösocker: grädda bullarna som de är (utan något ovanpå). Pensla bullarna med smält smör när de tagits ut ur ugnen och svalnat. Strö över rikligt med strösocker. Låt dem svalna.

Pärlsocker: Pensla bullarna med uppvispat ägg innan gräddning. Strö över pärlsocker.

4. Pensla bullarna med uppvispat ägg.

5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–10 min (beroende på storlek). De är klara när du fått en ljus brun färg på ytan. Tänk på att alla bullar på samma plåt bör vara ungefär lika i storlek så att gräddningstiden blir lika för alla. Låt bullarna kallna under bakduk på ett galler.

Tips! Frys in de bullar som inte äts direkt för då är de fortfarande färska och goda när man tinar dem. Om du vill ha strösocker på bullarna kan man vänta med att garnera dem med smör och strösocker tills de tagits fram ur frysen.

Kolla in Ankarsrums köksmaskiner, olika färger och tillbehör – klicka här!

lussebullar1 (kopia)
Rulla ut små längder av degen och forma dem till lussekatter.

Många tycker det är krångligt att göra egen deg som ska knådas och jäsa. Men inte när man har världens bästa assistent som gör hela jobbet; Ankarsrum! Inget kladd och Ankarsrum gör hela jobbet; blandar, knådar och degen jäser effektivt under jäslocket i bunken.

Medan degen jäser går jag ut med hunden, jobbar med datorn, dammsuger huset eller åker och handlar. Det gör inget om den jäser lite längre i bunken vad som står receptet. Dock är det viktigt att jäsningen på plåten sker enligt tidsangivelsen i receptet. Degen kan också kalljäsa i kylskåpet i 6–10 timmar.

Ni missar väl inte att Ankarsrum är stolt huvudsponsor till Hela Sverigebakar i TV4. Programmet visas varje onsdag kl 21:00. Där får ni inspiration hur assistenten kan användas!

Kolla in Ankarsrums köksmaskiner, olika färger och tillbehör – klicka här!

Saffranskärleksmums

Ofta bakar man Saffranskärleksmums i en långpanna, men jag har bakat den i en rund, vanlig form och det går alldeles utmärkt och den är sååå himla god!!! Saffranskakan är supersaftig och den är täckt med en ljuvlig glasyr och kokos!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Saffranskärleksmums

Ca 12 bitar

Smet
3 dl strösocker
2 ägg
½ g saffran (1 paket)
175 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl

Glasyr
35 g smör, smält
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
1–2 msk pressad citron eller apelsin (eller bara vatten)

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda saffranet i smöret och rör ner det och mjölken i äggsmeten. Blanda bakpulver och vetemjöl och vispa ihop det med de övriga ingredienserna till en slät smet.

2. Smörj och bröa en rund form, ca 23–24 cm i diameter. Häll smeten i formen.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen.

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienser till en glasyr. Anpassa vätskan så att den blir lagom bredbar. Strö över kokos. Låt glasyren stelna.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

Saffranskärleksmums

saffrankärleksmums9 saffrankärleksmums11

LJUVLIG GOD SAFFRANSKAKA Den här kakan är oerhört saftig & god. Den sötsura citronglasyren är en fantastisk kombination till saffranskryddan, men man kan göra glasyren utan citron och blanda med vatten istället.

saffransflorsockerbullar
Superläckra saffransflorsockerbullar med smörkräm – klicka här eller på bilden för recept!
saffranssockerkaka
Baka en supersaftig, härliga saffranssockerkaka – klicka här eller på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på INSTAGRAM – KLICKA HÄR (så får du alla mina recept)

Saffranskärleksmums

Ca 20 bitar

3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 påse saffran, 0,5 g
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 dl mjölk 

Glasyr
50 g smör, smält
1 msk vaniljsocker
4 ½ dl florsocker
2–3 msk pressad citron (eller vatten om man inte vill ha citronsmak)

Garnering
kokosflingor

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda saffran, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 min. Låt den kallna i formen.

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.

5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.

6. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda saffran, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda saffran, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.
2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 min. Låt den kallna i formen.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 min. Låt den kallna i formen.
4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.
4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.
5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.
5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.
6. Skär kakan i rutor med en vass kniv.
6. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

saffrankärleksmums12 saffrankärleksmums7 saffrankärleksmums9 saffrankärleksmums8

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA MIN NYA BOK: LINDAS JULBAK!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är lindas-jul-1024x831.jpg

Dumlecrisp

Dumlecrisp som är underbart goda! Choklad, Rice Krispies och Dumle i en och samma kaka – såååå galet gott! Förvara dem i kylen så är de allra godast!

Dumlecrisp

200 g choklad, smält (ljus eller mörk)
10 st Dumlekolor
4 dl Rice Krispies (eller corn flakes)

Tips! Strö på lite kokos eller flingsalt på toppen innan chokladen stelnar (ta inte för mycket salt, bara några få flakes).

GÖR SÅ HÄR

1. Smält chokladen i en skål över vattenbad.

2. Dela Dumlekolorna i mindre bitar, ca 4 bitar av varje.

3. Rör ner Dumlekolorna oc Rice Krispies i chokladen och blanda.

4. Klicka ut högar i valfri storlek på ett bakplåtspapper. Förvara dem i kylen. 

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!