LINDAS NYTTIGA HAVREGRYNSFRALLOR

Lättbakade, hälsosamma bröd med havregryn och ägg i. Degen rör man ihop på några minuter och sedan direkt in i ugnen i 15 minuter. Njut av nygräddade, nyttiga frallor!

LINDAS NYTTIGA HAVREGRYNSFRALLOR

9 stycken

7 dl havregryn 
1 msk bakpulver
1 tsk salt

4 ägg
2 dl filmjölk, yoghurt eller kvarg
(valfria sorter)

Garnering
havregryn

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. 

2. Blanda ihop alla ingredienser i en skål till en deg. Låt degen stå och dra åt sig vätska i 10 min.

3. Klicka ut degen med en sked i 9 högar  på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15–18 min. Låt dem kallna på plåten.

SMÖRBAKAD CITRONLAX

Smörbakad citronlax

SMÖRBAKAD CITRONLAX

4 portioner

4 laxbitar 
25 g smör, smält
flingsalt
svartpeppar
ev. chiliflakes
dill
1 citron, rivet skal

Garnering
citronklyftor

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg laxbitarna i en ugnsform. 

2. Pensla laxen rikligt med smält smör.

3. Krydda med flingsalt, svartpeppar, ev. chiliflakes och dill.

4. Riv citronskal över laxen.

5. Grädda laxen längst ner i ugnen i 20–30 min. Tiden kan variera beroende på hur stora dina laxbitar är. Känn med en gaffel. Laxen ska falla isär, men inte gräddas för länge för då blir den lätt torr. Innertemperaturen i laxen bör vara ca 48 grader när laxen tas ut ur ugnen.

Servera gärna med en ljuvligt god fransk potatissallad (recept här) och romsås.

POTATISSALLAD

Min favorit-potatissallad! Denna fantastiskt goda franska potatissallad passa till det mesta och äts kall. Jag brukar tillsätta extra kapris för jag älskar kapris. Man kan också pressa ner en klyfta vitlök i dressingen om man vill ha extra stark smak! (Ursäkta den dåliga bilden, men jag lovar potatissalladen är otroligt god, trots dålig bild!)

Ibland använder jag schalottenlök och ibland rödlök. Båda funkar lika bra!

Tips! Servera potatissalladen till lax i ugn – klicka till receptet här!

POTATISSALLAD

800 g potatis
4 schalottenlökar eller en rödlök
2 msk hackad dill och persilja
1/2 dl kapris

Dressing
2 msk vinäger
1 dl raps- eller olivolja
2 msk fransk senap
2 msk vatten
salt
1 svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

1. Koka potatisen och låt den kallna. Skär den i bitar.

2. Finhacka charlottenlökarna och blanda ner löken, dill, persilja och kapris i potatisen i en skål.

3. Blanda ihop alla ingredienserna till dressingen och rör försiktigt ner den i potatisen. Förvara potatissalladen i kylskåpet.

Tips! Servera potatissalladen till lax i ugn – klicka till receptet här!


LINDAS ÄPPELKAKA

Favorit-äppelkaka som är väldigt lätt och snabb att baka! En riktigt, riktigt god äppelkaka som kan bakas året runt, inte bara på hösten under äppelsäsongen. Jag älskar äppelkaka och bakar denna goding året runt.

Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsform
Den här formen är suverän att baka i! Den är helt perfekt att baka bröd i, men även denna äppelkaka, bullar, pajer, kladdkakor och kärleksmums. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela kakan eller brödet. 
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 


Jag kommer delar recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

LINDAS ÄPPELKAKA

12 bitar

1 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

1 ½ dl vetemjöl
75 g smör, smält

Garnering
1 äppl
kanel

1–2 msk strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i Lindas avlånga ugnsform, klädd med bakplåtspapper. Strö lite ströbröd i botten om du vill (funkar även utan).

3. Skala och skiva äpplena i tunna skivor.

4. Lägg äppelskivorna i en rad ovanpå smeten.

5. Pudra över kanel och strösocker (och gärna några hackade hasselnötter eller sötmandlar om du vill ha den lite crunchig).

6. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 35 min. Servera gärna med hemgjord vaniljvisp eller vispgrädde.

Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 

VÅFFLOR

GODASTE våfflorna! Gör den krispiga med bubbelvatten, eller mjölk om du vill ha en mjukare konsistens.

– Bubbelvattnets kolsyra ger lättare, luftigare och krispigare våfflor.
– Mjölk ger våfflorna en mjukare och mer kompakt konsistens.

VÅFFLOR

6 dl bubbelvatten eller mjölk (läs ovan)
4 dl vetemjöl
2 ägg
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
100 g smör, smält och avsvalnat

GÖR SÅ HÄR
1. Vispa ihop alla ingredienser till en tjock smet.

2. Värm upp ett våffeljärn. Smält en klick smör i våffeljärnet. Häll i smet i botten. Stäng locket och grädda tills våfflan är gyllenbrun.

3. Grädda nästa våffla.

Tips! Gör underbart god ugnspannkaka – klicka här för recept!

Tips! Gör superläckra, goda pannkaksmuffins – klicka här för recept!