FRALLOR I UGNSPLÅT som bara jäser en gång

×

De här frallorna blir fantastiskt fluffiga när de jäser i ihop i ugnsplåten! Det blir verkligen höga och mjuka med en frasig yta. Och de jäser bara en gång direkt i ugnsformen.

Reklam för Lindas ugnsplåt

Detta recept på sirapsfrallor har jag anpassat till min nya ugnsplåt som ni ser på bilden nedan! Beställ gärna min nya ugnsplåt här! Min plåt har perfekta mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

FRALLOR I UGNSPLÅT som bara jäser en gång

12 st

50 g jäst
8 dl vatten, fingervarmt
1 msk salt
3/4 dl rapsolja
9 dl rågsikt
ca 10 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Fyll en liten ugnsform med 1 liter vatten och ställ i botten på ugnen (ångan som vattnet avger under gräddningen kommer hjälpa till med att göra brödet extremt fluffigt och ge en härlig skorpa på brödet).

  2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda degen i några minuter.

  3. Dela degen i 12 bitar. Forma dem till runda bollar och lägg dem i Lindas ugnsplåt, täckt med bakplåtspapper.

  4. Låt dem jäsa på ugnsplåten under bakduk i ca 45 min eller tills du ser att de jäst ihop lite i plåten (se bild nedan). Sätt ugnen på 250 grader.

  5. Sänk värmen till 225 grader när du sätter in bröden i ugnen. Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 20–25 min. Låt dem svalna. Går bra att frysa in. (Öppna luckan snabbt när du sätter in bröden så att inte all ånga åker ut.)
    Ångan i ugnen hjälper brödet att expandera utan att spricka och det ger en krispig, härlig yta.


Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

KÖTTFÄRSGRYTA MED POTATIS

Köttfärsgryta med potatis som hela familjen älskar! Kryddningen kan man variera lite efter egen smak. Vill man ha den kryddstark tillsätter man lite extra vitlök, peppar och en skvätt tabasco. En riktig favoriträtt som alltid är populär att bjuda på, oavsett ålder. Du kan tillaga rätten med vanlig köttfärs eller veganköttfärs.

Tips! Baka baguetter till maten – klicka till receptet här!

KÖTTFÄRSGRYTA MED POTATIS

Ca 6 portioner

10 potatisar

1 morot, riven
1 gul lök
500 g köttfärs (kött- eller veganfärs)
2 klyftor vitlök
2 burkar krossade tomater
1/2 dl tomatpuré
1 msk torkad oregano
salt
svartpeppar

2 tsk chilipulver eller en skvätt tabasco
6 dl vatten

GÖR SÅ HÄR

1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, ca 20 min. Dela potatisen i mindre bitar

2. Riv moroten grovt.

3. Hacka löken och bryn den i olja eller smör tills de får en lätt gyllenbrun färg.

4. Häll olja eller lägg en klick smör i en uppvärmd gryta. Pressa i vitlöken och tillsätt köttfärsen. Pressa köttfärsen med en gaffel så den inte klumpar sig under stekningen. 

6. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och alla kryddor samt morot och lök. Tillsätt vatten så grytan får en lagom konsistens. Låt allt puttra i ca 10 min. Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs. Tillsätt därefterpotatisen och låt det puttra en liten stund till.

Tips! Baka baguetter till maten – klicka till receptet här!

Tips! Baka baguetter till maten – klicka till receptet här!

Kanelbullemuffins

loading..

Sockrade muffins med smak av kanelbulle. De är ljuvligt goda och går fort att baka! Supergott till fikat, kalaset eller utflykten! Se videon ovan!

Tips!
Baka en underbart kanelbullesockerkaka – klicka till receptet här!

Baka en fantastisk kanelbullekladdkaka – klicka till receptet här!

Kanelbullemuffins

ca 15 st

3 ägg
3 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 g smör, smält
1 dl mjölk

Fyllning
1–2 tsk kanel
1–2 tsk strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggblandningen. Tillsätt smör och mjölk. Vispa snabbt ihop allt till en smet.

2. Ställ ut 15 pappersformar på en ugnsplåt (jag kör dubbla pappersformar, men det gör man som man vill). Klicka i en klick i botten i varje pappersform. Strö över ett lager kanel och strösocker. Fördela ut resten av smeten i formarnaoch strö över ytterligare ett lager med kanel och strösocker.

3. Grädda alla muffins mitt i ugnen i 11–13 min.

Baka en fantastisk kanelbullekladdkaka – klicka till receptet här!

Tips!
Baka en underbart kanelbullesockerkaka – klicka till receptet här!

Baka en fantastisk kanelbullekladdkaka – klicka till receptet här!

SIRAPSFRALLOR I LINDAS UGNSPLÅT

×

Sirap i degen gör frallorna extra goda och otroligt fluffiga i konsistensen – kolla videon ovan!

Mycket fluffiga, mjuka frallor som är himmelskt goda! Underbara bröd som passar perfekt till frukost, mellis eller till utflykten. Ett riktigt favoritbröd

Tips! Kalljäs frallorna i kylen över natten och grädda dem när du vaknar. Ta ut frallorna ur kylen när du sätter på ugnen så att de får stå i rumstemperatur ca 20 min innan gräddning. Du kan hoppa över jäsningen i punkt 1. Baka ut bröden direkt och ställ in plåten i kylskåpet.

Reklam för Lindas ugnsplåt

Detta recept på sirapsfrallor har jag anpassat till min nya ugnsplåt som ni ser på bilden nedan! Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Min plåt har perfekta mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.

I min suveräna ugnsplåt bakar jag saftiga sirapsfrallor som blir fantastiskt saftiga och goda när de jäser ihop på ugnsplåten! Jag rekommenderar varmt att baka i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! De raka kanterna gör gräddningen jämn och perfekt och materialet leder värmen bra!

Klicka här för att beställa hem plåten och baka! 

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

SIRAPSFRALLOR I LINDAS UGNSPLÅT

20 st

50 g jäst
6 dl vatten, fingervarm
t
100 g smör, smält
1 msk salt
1 dl sirapmörk
9 dl rågsikt
9 dl vetemjöl

Mjölmängden kan variera lite så tillsätt lite i taget mot slutet. Tillsätt lite mer om det behövs eller lite mindre. Degen ska vara smidig, inte för kompakt och inte för kladdig.

GÖR SÅ HÄR
1.
 Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och det smälta smöret och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda degen i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i ca 20 bitar. Forma dem till runda bollar och lägg dem i Lindas ugnsplåt, täckt med bakplåtspapper.

3. Låt dem jäsa på ugnsplåten under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Sänk värmen till 225 grader när du sätter in bröden i ugnen. Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 25–28 min. Låt dem svalna. Går bra att frysa in.

Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

KANELSMÖRKRÄMSBULLAR

×

Kolla in videon ovan – jag har bakat en underbart god, stor kanelsmörkrämsbulle i min nya ugnsplåt! Ta en valfri bit kanelbulle! Kanelsmörkrämen i bullen är så vansinnigt god!

Ännu godare än vanliga kanelbullar! Drömgoda bullar i ugnsplåt fyllda med en härlig smörkrämsfyllning. Bullarna räcker till många och man kan själv bestämma storlek på sin egen bit. Älskar dessa, de blir så saftiga och underbart goda!

De här bullarna slipper du baka ut som vanliga kanelbullar. Degen trycks ut direkt i Lindas ugnsplåt och det är superenkelt!

Reklam för Lindas ugnsplåt

Detta recept har jag anpassat till min nya ugnsplåt som ni ser på bilden nedan! Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Min plåt har perfekta mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.

I min suveräna långpanna bakar jag ljuvliga kanelsmörkrämsbullar som blir fantastiskt saftiga och goda när de bakas i min ugnsplåt! Jag rekommenderar varmt att baka i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! De raka kanterna gör gräddningen jämn och perfekt!

Klicka här för att beställa hem plåten och baka! 
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

KANELSMÖRKRÄMSBULLAR I LINDAS UGNSPLÅT

Fyllning
100 g smör, rumsvarmt
2 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk kanel

Bulldeg
25 g jäst
3 dl mjölk, ljummen
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 krm salt
2 ägg
10–11 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg
2 msk pärlsocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Fyllning: Mosa ihop smöret och de andra ingredienserna i en skål. Klicka ut ca 30 bollar av smöret med två teskedar på en tallrik. Ställ tallriken i frysen tills degen jäst en gång på plåten.

2. Deg: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, salt, ägg och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig lite deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa i bunken under en bakduk i ca 40 min.

3. Tryck ut degen i Lindas ugnsplåt, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt degen jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 230 grader.

4. Pensla degen med uppvispat ägg. Tryck ner de frysa smörbollarna i degen. Strö över pärlsocker. 

5. Grädda bullen mitt i ugnen i 25–30 min. Låt bullen svalna och skär den sedan i rutor.

Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!