Frallor i Lindas långpanna

I min suveräna långpanna bakar jag frallor som blir fantastiskt goda och saftiga när de jäser ihop i formen! Jag rekommenderar varmt att baka frallor i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! Klicka här för att beställa hem plåten och baka!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Frallor i Lindas långpanna

12 st

6 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt
1/2 dl neutral olja
ca 13 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget mot slutet (ta lite mer mjöl om degen är för kladdig). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i hushållsmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i 12 bitar. Rulla dem till bollar. 

3. Lägg frallorna på Lindas plåt, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och skär ett snitt i varje fralla med en vass kniv. Låt dem jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på ett galler.

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

PIZZARULLE

Som en baguette med pizzafyllning. Ett himmelskt gott bröd som varmt rekommenderas! Gott på buffén, picknicken eller som tilltugg till fördrinken. Den är allra godast nygräddad. Om du vill frysa in en bit av brödet så gör det direkt när den svalnat. Ta fram och tina den försiktigt i mikron och ät den ljummen.

Tips! Baka ljuvligt goda pizzabullar – klicka till receptet här!

Tips! Baka underbart god Calzone-pizza – klicka till receptet här!

PIZZARULLE

2 st 

25 g jäst
4 dl vatten, fingervarmt
2 msk rapsolja eller olivolja
1 ½ tsk salt
10–11 dl vetemjöl

Fyllning
ca 200 g skinka
ca 300 g ost, riven eller 300 g mozzarella
cocktailtomater
ruccola

Garnering
ägg
flingsalt

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med vattnetTillsätt rapsolja, salt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i två delar. Lägg den ena biten i kylen. Kavla ut ena biten till en rektangel, ½–1 cm tjock på ett mjölat bakbord.

3. Lägg ut ost, skinka, tomater och ruccola i en rad i mitten på degen.

4. Vik den högra degsidan över fyllningen.

5. Skär vänstra sidan i ca 2 cm breda flikar.

6. Vik flikarna över degen och fäst ändarna under rullen.

7. Lägg degrullen på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. (Ta fram den andra degbiten ur kylen och upprepa punkt 2–6). Sätt ugnen på 250 grader.

8. Pensla längden med uppvispat ägg och strö över flingsalt.

9. Grädda brödet mitt i ugnen i 20–25 min. Sänk värmen till 230 grader när du sätter in brödet.

Tips! Baka ljuvligt goda pizzabullar – klicka till receptet här!

Tips! Baka underbart god Calzone-pizza – klicka till receptet här!

Krämig kycklingpasta allt-i-ett

Allt-i-ett – en krämig, ljuvligt god kyckling i sås som blandas med pasta. Makalöst gott! En lättlagad maträtt för både vuxna och barn! Så himla gott!

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

Krämig kycklingpasta allt-i-ett

4 personer

en näve färsk spenat
600 g kycklingfilé skurna i bitar
salt
chiliflakes eller curry
3 dl crème fraîche, valfri fetthalt
2 msk kycklingfond
1 näve cocktailtomater
1 klyfta pressad vitlök

Tillbehör:
4 portioner kokt pasta

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 230 grader. Sprid ut en näve färsk spenat i en ugnsform. Skär kycklingfilén i mindre bitar och lägg ut dem på spenaten. Krydda med salt och chiliflakes eller curry.

2. Klicka ut all crème fraîche på kycklingen. Häll på kycklingfonden, lägg på cocktailtomaterna och pressa över en klyfta vitlök.

3. Grädda allt mitt i ugnen i 25–30 minuter tills kycklingen är genomstekt. Koka 4 portioner pasta under tiden kycklingen är i ugnen.

4. Ta ut kycklingen och häll upp pastan i ugnsformen ovanpå kycklingen. Rör om försiktigt till en krämig gratäng. Servera gärna en fräsch sallad till. Smaklig måltid.

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

Klippta frallor

Klipp degen i bitar – enkelt och varje fralla får en unik form. Bröden blir både snygga, saftiga, mjuka och goda! Rulla degen i mjöl och klipp den i bitar. Så enkelt och smidigt!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Klippta frallor

Ca 20 st

50 g jäst
8 dl vatten, fingervarmt
1/2 dl neutral olja
1 msk salt
9 dl rågsikt
9 dl vetemjöl
(eller 18 dl rågsikt eller 18 dl vetemjöl)

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Tillsätt lite extra mjöl om degen är för kladdig. Den ska vara smidig, men inte för kompakt. Knåda ihop allt till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.

2. Rulla ut degen till en längd på ett mjölat bakbord. Mjöla den ordentligt på ytan. Klipp degen i ca 12 lika stora bitar.

3. Lägg degbitarna på en plåt, klädd med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på ett galler.

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Nyttiga Havrepannkakor

Kvargpannkakor, yoghurtpannkakor kan de också kallas. Supergoda, lättlagade pannkakor som är väldigt nyttiga. Innehåller ägg, havregryn och valfri kvarg eller valfri yoghurt. I detta recept använde jag mini vaniljyoggi. Men du kan använda vilken kvarg eller yoghurt du vill, med smak eller naturell och valfri fetthalt.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Här hittar du massor av goda, nyttiga recept – klicka här!

Nyttiga Havrepannkakor

4–5 små pannkakor

1 dl havregryn
2 ägg
1 dl valfri yoghurt eller kvarg
en nypa salt

GÖR SÅ HÄR
1. Smula sönder havregrynen med fingrarna i en skål. De behöver inte mixas till ett mjöl utan till lite mindre bitar.

2. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop allt till en smet. Låt den stå och dra i 10 min innan du steker pannkakorna.

3. Värm upp en stekpanna och stek pannkakorna i smör eller olja. Stek små pannkakor för annars blir de svåra att vända. Smeten räcker till 4–5 små pannkakor. Stek på medelvärme och vänd när de fått en gyllenbrun färg på ena sidan.

Servera gärna med vaniljkvarg och mosade bär.

Tips! Baka nyttiga havrefrallor med ägg och havregryn – klicka till receptet här!

Här hittar du massor av goda, nyttiga recept – klicka här!

Tips! Baka nyttiga havrefrallor med ägg och havregryn – klicka till receptet här!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)