Dag: 20 juni, 2016 (sida 1 av 3)

jordgubbskakasegmjuk3 jordgubbskakasegmjuk7

SUPERGOD, LÄTTGJORD KAKA Mycket lättgjord kaka som bakas utan bakpulver. Men bara för den är enkel betyder det inte att den är mindre god – utan tvärtom, den är gudomligt god! En perfekt kaka som går fort att slänga ihop och en riktig favorit som man alltid kan bjuda på med stolthet! Servera den gärna med vaniljsås eller glass, men den går även att äta precis som den är till en kopp kaffe eller te.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

8–10 bitar

1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
50 g smör, smält

ca 24 jordgubbar (beroende på storlek)
ev. 1 msk strösocker

florsocker

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.

2. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.

3. Lägg jordgubbarna på smeten och strö eventuellt över lite strösocker. (Dela jordgubbarna i mindre bitar om de är stora).

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 38–40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Pudra över florsocker före servering. Servera den gärna med vaniljsås, glass eller vispgrädde. Förvara kakan inslagen i bakplåtspapperet så behåller den sina lite knapriga kanter.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.

segmjukjordgubbskaka2

3. Lägg jordgubbarna på smeten och strö eventuellt över lite strösocker. (Dela jordgubbarna i mindre bitar om de är stora).

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 38–40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Servera den gärna med vaniljsås, glass eller vispgrädde. Förvara kakan inslagen i bakplåtspapperet så behåller den sina lite knapriga kanter.

jordgubbskakasegmjuk1 jordgubbskakasegmjuk4 jordgubbskakasegmjuk8 jordgubbskakasegmjuk5 jordgubbskakasegmjuk2 jordgubbskakasegmjuk3 jordgubbskakasegmjuk6

segmjukjordgubbskaka5

SUPERGOD, LÄTTGJORD KAKA Mycket lättgjord kaka som bakas utan bakpulver. Men bara för den är enkel betyder det inte att den är mindre god – utan tvärtom, den är gudomligt god! En perfekt kaka som går fort att slänga ihop och en riktig favorit som man alltid kan bjuda på med stolthet! Servera den gärna med vaniljsås eller glass, men den går även att äta precis som den är till en kopp kaffe eller te.

8–10 bitar

1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
50 g smör, smält

ca 24 jordgubbar (beroende på storlek)
ev. 1 msk strösocker

2. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.

2. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.

segmjukjordgubbskakautvaldsegmjukjordgubbskaka6

Maräng- & jordgubbsglasstårta

marängjordgubbsglass6 marängjordgubbsglass10

DRÖMGOD FAVORITGLASS Frasiga maränger, söta jordgubbar & krämig glass – en ljuvligt god kombination som är lätt att göra själv. Men känns oerhört lyxigt!

Tips!
Om man inte vill göra glassen med kondenserad mjölk så kan man använda samma recept som fyllningen till halloncheesecake – klicka här för recept! Den är också supergod!

Maräng- & jordgubbsglasstårta

ca 12 bitar

1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)
300 g jordubbar + 2 msk strösocker
12–15 maränger

1. Vispa grädden fluffig i en skål. Häll ner den kondenserade mjölken och blanda ordentligt.

2. Skär 4–5 jordgubbar i tunna skivor. Mosa resten i en skål.

3. Plasta botten och kanterna på en limpform eller rund skål, ca 2 liter. Lägg jordgubbsskivorna i botten.

4. Blanda ner de mosade jordgubbarna slarvigt i glassmeten.

5. Häll glassmeten i formen. Tryck ner maränger i smeten. Ställ glassen i frysen i 6–8 timmar tills den är genomfryst.

2. Skär 4–5 jordgubbar i tunna skivor. Mosa resten i en skål.

4. Blanda ner de mosade jordgubbarna slarvigt i glassmeten.

marängjordgubbsglass7 marängjordgubbsglass9 marängjordgubbsglass8