tryffeltartamaränggradde5tryffeltartamaränggradde4

DRÖMGOD CHOKLADTÅRTA MED TRYFFEL, VISPGRÄDDE & BÄR En superläcker kladdig chokladbotten täckt med en gudomligt god chokladtryffel, maränger, vispgrädde & bär. Allt som behöver för en perfekt tårta! Den är enkel att göra och gör succé på alla kalas – både barn och vuxna älskar den! En perfekt tårta för chokladälskaren!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Chokladtryffeltårta med maränggrädde & bär

Ca 12 bitar

200 g smör, smält
5 dl strösocker
1 dl kakao
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
4 ägg
3 dl vetemjöl 

Tryffel
1 ½ dl vispgrädde
250 g mörk choklad
20 g smör 

Garnering
3 dl vispgrädde
maränger
valfria bär, t ex hallon, jordgubbar, blåbär

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt och vaniljsocker. Blanda ordentligt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad rund form med avtagbar kant, 23–24 cm i diameter (bröa med ströbröd eller kokos).

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–35 min. Låt den kallna i formen.

4. Tryffel: Värm upp vispgrädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och smält ner den i grädden. Tillsätt smöret och rör om till en slät smet.

5. Bred ut chokladtryffeln på chokladbottnen. Ställ den i kylen och låt den stelna.

6. Garnera tårtan med maränger & bär. Lägg på ett lager vispgrädde och toppa med fler maränger & bär!

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt och vaniljsocker. Blanda ordentligt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda ihop allt till en slät smet.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt och vaniljsocker. Blanda ordentligt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad rund form med avtagbar kant, 23–24 cm i diameter (bröa med ströbröd eller kokos). 3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–34 min. Låt den kallna i formen.

2. Häll smeten i en smord och bröad rund form med avtagbar kant, 23–24 cm i diameter (bröa med ströbröd eller kokos).
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–35 min. Låt den kallna i formen.

4. Tryffel: Värm upp vispgrädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och smält ner den i grädden. Tillsätt smöret och rör om till en slät smet.

4. Tryffel: Värm upp vispgrädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och smält ner den i grädden. Tillsätt smöret och rör om till en slät smet.

5. Bred ut chokladtryffeln på chokladbottnen. Ställ den i kylen och låt den stelna. Skär den i bitar när tryffeln stelnat.

5. Bred ut chokladtryffeln på chokladbottnen. Ställ den i kylen och låt den stelna. Skär den i bitar när tryffeln stelnat.

6. Garnera tårtan med maränger & bär. Lägg på ett lager vispgrädde och toppa med fler maränger & bär!

6. Garnera tårtan med maränger & bär. Lägg på ett lager vispgrädde och toppa med fler maränger & bär!

tryffeltartamaränggradde2 tryffeltartamaränggradde3 tryffeltartamaränggraddeutvald