Dag: 28 juli, 2016

Pizzabullar

pizzabullar5

Pizzabullar är galet gott och populärt hos både vuxna och barn! De går bra att frysa in, men är nog allra godast när de är lite varma. Om man fryser in dem kan man med fördel värma upp dem i ugnen innan man äter dem.

Här finns fler läckra pizzarecept!

Klassiska pizzabullar

Ca 24 st

25 g jäst
3 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
2 msk rapsolja
9–10 dl vetemjöl

Tomatsås (färdigköpt pizzasås går också bra)
1 ½ dl krossade tomater
½ dl tomatpuré
1 msk torkad oregano

Fyllning (eller annan valfri fyllning)
ca 200 g rökt skinka, strimlad
ca 300 g ost, riven
ev färsk oregano

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.

2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ½–1 cm tjock.

3. Tomatsås: Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna (färdigköpt pizzasås går också bra).

4. Strö ut skinka, ost och ev. färsk oregano på degplattorna.

5. Rulla ihop degplattorna från långsidan.

6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.

2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ½–1 cm tjock.

3. Tomatsås: Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna (färdigköpt pizzasås går också bra).

4. Strö ut skinka, ost och ev. färsk oregano på degplattorna.

5. Rulla ihop degplattorna från långsidan.

6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

pizzabullar7pizzabullar6pizzabullar8

Hallongrottor

hallongrottor11 hallongrottor5

Spröda fantastiskt goda småkakor, fyllda med hallonsylt. Fyll kakburken med dessa gudomligt goda klassiker som både vuxna och barn älskar! Här finns ett liknande recept med marsanpulver i degen!

Lite salt i degen gör den extra smakrik och god, men det kan uteslutas om man vill.

Här finns fler enkla, goda recept, t ex bullar, pizza, piroger, tårtor och kakor!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Här hittar du recept på fler goda småkakor från min blogg Lindas bakskola!

Hallongrottor

Ca 30 st

Deg
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
½ krm salt
200 g smör, rumsvarmt

hallonsylt

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.

2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med hallonsylt.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.

3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med hallonsylt.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.

hallongrottor9 hallongrottor10 hallongrottorutvald hallongrottor7 hallongrottor8 hallongrottor6