Pizzabullar är galet gott och populärt hos både vuxna och barn! De går bra att frysa in, men är nog allra godast när de är lite varma. Om man fryser in dem kan man med fördel värma upp dem i ugnen innan man äter dem.
[caption id="attachment_48736" align="" width="215"]Superläcker, god Calzone! Klicka här för recept![/caption]
Här finns fler läckra pizzarecept!
Ca 24 st25 g jäst3 dl vatten, fingervarmt1 tsk salt2 msk rapsolja9–10 dl vetemjölTomatsås (färdigköpt pizzasås går också bra)
1 ½ dl krossade tomater½ dl tomatpuré1 msk torkad oreganoFyllning (eller annan valfri fyllning)ca 200 g rökt skinka, strimladca 300 g ost, rivenev färsk oreganoGÖR SÅ HÄR1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.
2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ½–1 cm tjock.
3. Tomatsås: Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna (färdigköpt pizzasås går också bra).
4. Strö ut skinka, ost och ev. färsk oregano på degplattorna.
5. Rulla ihop degplattorna från långsidan.
6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
[caption id="attachment_48722" align="" width="860"] 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.[/caption]
[caption id="attachment_48723" align="" width="860"] 2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ½–1 cm tjock.[/caption]
[caption id="attachment_48724" align="" width="860"] 3. Tomatsås: Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna (färdigköpt pizzasås går också bra).[/caption]
[caption id="attachment_48725" align="" width="772"] 4. Strö ut skinka, ost och ev. färsk oregano på degplattorna.[/caption]
[caption id="attachment_48726" align="" width="667"] 5. Rulla ihop degplattorna från långsidan.[/caption]
[caption id="attachment_48727" align="" width="860"] 6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.[/caption]
[caption id="attachment_48728" align="" width="860"] 7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.[/caption]
Snabba minipizzor – ett perfekt mellanmål, lunch eller liknande som går blixtsnabbt att fixa. Hela familjen älskar dessa enkla, snabba minipizzor och även barnen kan lätt fixa dem själva om de är hungriga. Tips! Baka snabb bakpulverpizza som inte behöver jäsa. Den är galet god och lätt att göra! Klicka här för recept! Snabba …
Pizzabaguette. Baka egen baguette eller köp en färdig som jag gjorde denna gång. Pizzabaguetten blir galet god, en riktigt lättgjord baguette som kan serveras som tilltugg till ett glas bubbel, en drink, till middagen, på buffén, ta med den på picknick eller ät den till en fräsch sallad. Den här baguetten gör alltid succé bland …