Bloggar Lindas Bakskola Lindas pizza Okategoriserade

Pizzabullar

pizzabullar5 Pizzabullar är galet gott och populärt hos både vuxna och barn! De går bra att frysa in, men är nog allra godast när de är lite varma. Om man fryser in dem kan man med fördel värma upp dem i ugnen innan man äter dem. [caption id="attachment_48736" align="" width="215"]Superläcker, god Calzone! Klicka här för recept! Superläcker, god Calzone! Klicka här för recept![/caption] Här finns fler läckra pizzarecept!

Klassiska pizzabullar

Ca 24 st 25 g jäst 3 dl vatten, fingervarmt 1 tsk salt 2 msk rapsolja 9–10 dl vetemjöl Tomatsås (färdigköpt pizzasås går också bra) 1 ½ dl krossade tomater ½ dl tomatpuré 1 msk torkad oregano Fyllning (eller annan valfri fyllning) ca 200 g rökt skinka, strimlad ca 300 g ost, riven ev färsk oregano GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. 2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ½–1 cm tjock. 3. Tomatsås: Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna (färdigköpt pizzasås går också bra). 4. Strö ut skinka, ost och ev. färsk oregano på degplattorna. 5. Rulla ihop degplattorna från långsidan. 6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader. 7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk. [caption id="attachment_48722" align="" width="860"]1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.[/caption] [caption id="attachment_48723" align="" width="860"]2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ½–1 cm tjock. 2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ½–1 cm tjock.[/caption] [caption id="attachment_48724" align="" width="860"]3. Tomatsås: Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna (färdigköpt pizzasås går också bra). 3. Tomatsås: Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna (färdigköpt pizzasås går också bra).[/caption] [caption id="attachment_48725" align="" width="772"]4. Strö ut skinka, ost och ev. färsk oregano på degplattorna. 4. Strö ut skinka, ost och ev. färsk oregano på degplattorna.[/caption] [caption id="attachment_48726" align="" width="667"]5. Rulla ihop degplattorna från långsidan. 5. Rulla ihop degplattorna från långsidan.[/caption] [caption id="attachment_48727" align="" width="860"]6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader. 6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.[/caption] [caption id="attachment_48728" align="" width="860"]7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk. 7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.[/caption]   pizzabullar7pizzabullar6pizzabullar8

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Hallongrottor

Spröda mördegskakor fyllda med härlig hallonsylt! Lätt att baka och omåttligt populära!

0

Segmjuk hallonkaka

En fantastiskt god & lättgjord kaka med bara 5 ingredienser! En riktig favorit!

0

Mjuk kanelbullekaka

En snabbgjord, riktigt mjuk och saftig kaka med smak av kanelbulle.

0

Snabb bakpulverpizza

Superläcker pizza med en snabbgjord botten som är gudomligt god!

0

Kalljäst rostbröd

Gör degen ikväll och låt den jäsa i kylen över natten. Grädda direkt när du vaknar!

0

Bountykaka

Saftig chokladkaka med superläcker Bountyfyllning på toppen!

0

Blåbärskladdkaka

Ljuvligt god kladdkaka med blåbär. Det går bra både med frysta och färska blåbär!

0

Lindas blåbärskladdkaka

Blåbär i kladdkakan är gudomligt gott – en riktig underbar sommarkaka som är god med glass, vaniljsås eller vispgrädde!

0

Kesoplättar med kanel & rivet äpple

Nyttiga och mättande plättar gjorda på Keso och ägg, helt utan mjöl. Servera med rivet äpple & kanel – supergott!

0

Nyttig melonsmoothie

Hälsosam, mättande, sockerfri smoothie fylld med härlig vattenmelon, banan och mjölk. Lätt att göra!

0

Bakpulver – fakta

Allt du behöver veta om bakpulver

0