pizzabullar5

Pizzabullar är galet gott och populärt hos både vuxna och barn! De går bra att frysa in, men är nog allra godast när de är lite varma. Om man fryser in dem kan man med fördel värma upp dem i ugnen innan man äter dem.

Här finns fler läckra pizzarecept!

Klassiska pizzabullar

Ca 24 st

25 g jäst
3 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
2 msk rapsolja
9–10 dl vetemjöl

Tomatsås (färdigköpt pizzasås går också bra)
1 ½ dl krossade tomater
½ dl tomatpuré
1 msk torkad oregano

Fyllning (eller annan valfri fyllning)
ca 200 g rökt skinka, strimlad
ca 300 g ost, riven
ev färsk oregano

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.

2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ½–1 cm tjock.

3. Tomatsås: Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna (färdigköpt pizzasås går också bra).

4. Strö ut skinka, ost och ev. färsk oregano på degplattorna.

5. Rulla ihop degplattorna från långsidan.

6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.

2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ½–1 cm tjock.

2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ½–1 cm tjock.

3. Tomatsås: Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna (färdigköpt pizzasås går också bra).

3. Tomatsås: Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna (färdigköpt pizzasås går också bra).

4. Strö ut skinka, ost och ev. färsk oregano på degplattorna.

4. Strö ut skinka, ost och ev. färsk oregano på degplattorna.

5. Rulla ihop degplattorna från långsidan.

5. Rulla ihop degplattorna från långsidan.

6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

 

pizzabullar7pizzabullar6pizzabullar8