Dag: 26 juni, 2018

Pärlsockerkaka

SUPERSAFTIG, GOD PÄRLSOCKERKAKA Filmjölken i smeten gör kakan oerhört saftig och god. Det går att byta ut filmjölken mot 1 ½ dl mjölk, men filmjölk gör den extra saftig och mjuk.

Tips! Baka en underbar kanelbullekladdkaka – klicka här för recept!

Pärlsockerkaka

Ca 10 bitar

Kanel och pärlsocker är goda smaksättare i denna mjuka och saftiga kaka.

2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 dl filmjölk (eller 1 ½ dl mjölk)
75 g smör, smält
3 ½ dl vetemjöl
kanel
pärlsocker

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

2. Häll hälften av smeten i en smord och bröad sockerkaksform. Pudra kanel över och häll sedan över resten av smeten. Rör om lite lätt så kanelen blandas lite lätt i smeten. Strö över pärlsocker på ytan.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 42–43 min. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt den svalna i formen.

Fryst jordgubbscheesecake

En riktigt läcker, härlig jordgubbscheesecake! Låt din cheesecake smälta lite lätt i kanterna innan servering.

Tips! Baka världens godaste jordgubbskladdkaka – klicka här för recept!

Fryst jordgubbscheesecake

ca 12 bitar

Botten
250 g digestivekex
100 g smör, smält

Fyllning
15 st jordgubbar, mosade
2 dl strösocker
2 ägg, delade i vitor & gulor
400 g färskost, t ex Philadelphia
8 st jordgubbar, skurna i bitar

4  st jordgubbar

1. Smula sönder digestivekexen och blanda ihop dem med smöret. Tryck ut smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter.

2. Mosa jordgubbarna ihop med strösockret.

3. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Vispa upp äggulan i en annan skål. Vispa grädden lagom fluffig, och blanda den med färskosten, äggvitan och äggulan. Rör ner de mosade jordgubbarna.

4. Blanda försiktigt ner jordgubbsbitarna i smeten.

5. Bred ut hela fyllningen på smulbottnen.

6. Garnering: Mosa jordgubbarna och bred försiktigt ut dem på ytan så ytan blir marmorerad. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den ca 30 min före servering. Låt den tina lite lätt i kanterna före servering.