Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor

Pärlsockerkaka

 

SUPERSAFTIG, GOD PÄRLSOCKERKAKA Filmjölken i smeten gör kakan oerhört saftig och god. Det går att byta ut filmjölken mot 1 ½ dl mjölk, men filmjölk gör den extra saftig och mjuk.

Tips! Baka en underbar kanelbullekladdkaka – klicka här för recept!

Pärlsockerkaka

Ca 10 bitar

Kanel och pärlsocker är goda smaksättare i denna mjuka och saftiga kaka.

2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 dl filmjölk (eller 1 ½ dl mjölk)
75 g smör, smält
3 ½ dl vetemjöl 
kanel
pärlsocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

2. Häll hälften av smeten i en smord och bröad sockerkaksform. Pudra kanel över och häll sedan över resten av smeten. Rör om lite lätt så kanelen blandas lite lätt i smeten. Strö över pärlsocker på ytan.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 42–43 min. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt den svalna i formen. 

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Fryst jordgubbscheesecake

  En riktigt läcker, härlig jordgubbscheesecake! Låt din cheesecake smälta lite lätt i kanterna innan servering. Tips! Baka världens godaste jordgubbskladdkaka – klicka här för recept! Fryst jordgubbscheesecake ca 12 bitar Botten 250 g digestivekex 100 g smör, smält Fyllning 15 st jordgubbar, mosade 2 dl strösocker 2 ägg, delade i vitor & gulor 5 dl …

0

Grovlimpa som bara jäser en gång

En mycket lättbakad limpa med grovt mjöl i degen. Den jäser bara en gång direkt i formen vilket är smidigt och enkelt! Tips! Baka grova grötfrallor som är mycket saftiga och goda! Klicka här för recept! Reklam för Lindas avlånga ugnsform BAKTIPS! Baka gärna limpan i min avlånga ugnsform som jag tagit fram till bakning! …

2

Chokladkaka med färska jordgubbar

  En otroligt god, läcker chokladkaka fylld med färska jordgubbar. Den här är mycket uppskatt, lyxig och läcker att bjuda på! Tips! Baka en underbar jordgubbskladdkaka – klicka här för recept! Chokladkaka med färska jordgubbar 250 g mörk eller ljus choklad ca 12 jordgubbar (beroende på storlek) GÖR SÅ HÄR 1. Smält chokladen över vattenbad. …

0

MARÄNGTÅRTA MED BÄRGRÄDDE

  En riktigt härlig, stor marängtårta som räcker till många! Jag penslar smält choklad på marängbottnen av två anledningar; dels för att det är underbart gott, men också för att marängen då inte blir blöt och mjuk av vispgrädden och bären. Man kan självklart variera fyllningen helt efter egen smak! Tips! Baka en rund marängtårta …

2

Vitlökskycklingfilé

  Oerhört mör kyckling i ugn som fullkomligt smälter i munnen och enkel att tillaga. Den låga värmen i ugnen gör kycklingen oerhört mör och saftig. Rätten passar perfekt både till middag och lunch. Om det blir kycklingfiléer över kan man äta dem kalla i en kycklingsallad. Vitlökskycklingfilé 4 portioner 4 kycklingfiléer salt Garnering 2 msk …

0

Chokladrulltårta

Rulltårtor är festliga och passar både till vardags och högtider. Gör en variant med choklad rakt igenom eller en ljus, men byt då ut alla kakao i receptet mot ½ dl vetemjöl till (det blir totalt 2 dl vetemjöl). Tips! Baka en drömrulltårta fylld med krämig vaniljsmörkräm – klicka här för recept! Chokladrulltårta 12–15 bitar 3 ägg …

0

Drömrulltårta

        LJUVLIGT GOD DRÖMRULLTÅRTA En supergod klassiker fylld med krämig vaniljsmörkräm. Det är viktigt att chokladbottnen ha kallnat helt innan man brer på smörkrämen för annars smälter den på bottnen. Förvara rulltårtan inplastad i kylskåpet. Drömrulltårta  12–15 bitar 3 ägg 1 ½ dl strösocker 1 ½ dl vetemjöl ½ dl kakao 1 tsk bakpulver …

0

Fröknäcke

  Knaprigt knäckebröd proppat med nyttiga, fiberrika frön. Fröknäcke är lika gott till frukost som tilltugg till fördrinken på festen. Eller som snacks framför tv:n på lördagskvällen. Fröna är fullproppade med nyttiga fibrer, mineraler och vitaminer. Förvara brödet i en burk med tätslutande lock. Fröknäcke Ca 20 bitar  ½ dl solrosfrön ½ dl sesamfrön ½ dl …

0

Tekakor

  Mjuka, saftiga, ljuvligt goda tekakor. Dessa bröd är riktiga favoriter som man kan äta hur många som helst. De har en rykande åtgång och alla i familjen älskar dem! Tips! Mjölken gå att byta ut mot vatten, men då blir de lite segare i konsistensen. Men supergoda ändå! Tekakor 50 g jäst 6 dl …

0

Hallonmazarinkaka

  En lyxig, underbar mazarinkaka med härlig hallonglasyr. En riktig konditorikaka som man lätt bakar själv. En riktig höjdare som garanterat gör succé på fikabordet! Tips! Baka klassiska mazariner – klicka här för recept! Hallonmazarinkaka Ca 12 bitar Mördeg 5 dl vetemjöl 200 g 
smör, rumsvarmt 1 ½ dl strösocker Mazarinfyllning 200 g 
mandelmassa 100 …

0

Rostad potatis & morötter

  Potatis- och morötter som är rostade i ugnen är ljuvligt gott! Ett tillbehör som passar till många maträtter. T ex kött, kyckling, köttfärsrätter  m m. Potatisfakta: Potatis ska tillagas på hög värme. Om den tillagas i låg värme, men under lång tid kan det bli en hård kärna i mitten av potatisen. Temperaturen 50-60 grader …

0

Knådfria frallor 

  Enkla frallor som är gudomligt goda att äta nygräddade. De är lättbakade och passar perfekt att slänga ihop när man enkelt vill ha nybakat bröd! Ett lättgjort bröd för barn som vill lära sig baka bröd. Tips! Pensla degen med vatten och strö över solroskärnor, linfrön eller sesamfrön på bröden före gräddning. Knådfria frallor  …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x