Dag: 4 juli, 2019

kladdkaka recept

Ett perfekt kladdkaka recept! Den allra godaste kladdkakan som finns och det här receptet på kladdkaka är väl beprövat. En perfekt kladdkaka som varmt rekommenderas. Den är mycket enkel att baka kladdkaka och kladdkaka funkar att bjuda på i alla lägen. Alla älskar kladdkaka! KLADDKAKA RECEPT

Kladdkaka är nästan ännu godare dagen efters så den kan med fördel bakas en dag innan den ska serveras. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha den.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde och kan följa mig live på Instastory!

Tips! Baka en ljuvligt god citronkladdkaka – klicka här för recept!

kladdkaka recept

Ca 12 bitar

150 g smör
3 dl strösocker
2 eller 3 ägg (läs* nedan)
¾ dl kakao
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl

florsocker

(* 2 ägg ger en segare kladdkaka och 3 ägg en lite fluffigare kladdkaka, båda lika goda)

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 18–24 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra eventuellt över kakao eller florsocker före servering.

Tips!
Bröa formen med kokos – supergott och en personlig favorit! Men om du inte gillar det så bröar du formen med vanlig ströbröd.

kladdkaka1

Tips! Baka en vit kladdkaka, det är underbart gott! Klicka här för recept!

Jordgubbspaj recept

jordgubbspaj1jordgubbspaj

Jordgubbspaj – en superläcker jordgubbspaj som är ett favoritrecept som varmt rekommenderas. Om man vill att jordgubbspajens smultäcke blir knäckiga så tillsätter man 2 msk sirap i degen (läs ingredienslistan). Jag älskar denna jordgubbspaj!

Jordgubbspaj recept

ca 12 bitar

ca 700 g jordgubbar, frysta eller färska
½ dl strösocker (eller mer om du önskar)
1 msk potatismjöl

Pajdeg
100 g smör, rumsvarmt
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl strösocker
1 nypa salt

2 msk ljus sirap (kan uteslutas, men tillsätts om du vill ha en knäckig pajdeg)

1. Fyllning: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg jordgubbarna i en pajform, ca 25 cm. Strö över strösocker och potatismjöl.

2. Knäckig pajdeg: Nyp ihop alla ingredienserna till en smulig deg.

3. Smula degen över jordgubbarna.

4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Servera med glass, vaniljsås eller vispad grädde.