1. Skala och hacka lökarna samt skala och pressa vitlöken. Bryn allt i lite olja i en stekpanna. Ta upp allt ur stekpannan och lägg på en tallrik.
2. Bryn färsen i stekpannan. Tillsätt tomatpuré, kryddorna, soja, och krossade tomater. Låt allt puttra på svag värme i ca 10 min. Tillsätt sist bönorna och låt allt puttra tills bönorna blivit varma. Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs.
Till servering: Servera gärna maten med bulgur och en fräsch sallad.
UGNSOMELETT Omelett är SÅ gott, nyttigt och lätt att tillaga, speciellt när den gräddas i ugnen. Rör först ihop smeten och sedan sköter sig omeletten själv i ugnen. En perfekt lunch, lättare middag eller servera den på en buffé.
Förslag på fyllning 1 dl riven ost 100 g skinka 1 hackad lök några cocktailtomater
GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa upp äggen fluffiga. Tillsätt mjölk, salt och peppar och rör om ordentligt.
2. Häll omeletten i en smord ugnsform, ca 24 x 28 cm. Lägg på önskad fyllning.
3. Grädda omeletten mitt i ugnen i ca 15 min (tiden kan variera pga storlek på form och mängd fyllning). Omeletten ska få en fin färg och stelna lagom.
I samarbete med Fiber HUSK® har jag tagit fram ett recept på nyttigt stekpannebröd utan vetemjöl.
– Kan man verkligen baka stekpannebröd utan vetemjöl, har flera vänner frågat mig? – Ja, det går hur bra som helst när man använder Fiber HUSK® i degen! Fiber HUSK® har egenskaper som håller ihop degen och gör den lättarbetad och enkel att kavla.
De här bröden är himmelskt goda, har lågt kolhydratinnehåll och degen innehåller havremjöl istället för vetemjöl. På bara några minuter steker du dessa härliga bröd i en vanlig stekpanna. Gott till frukost, mellis eller till en måltid, t ex lunch eller middag.
Ett supernyttigt bröd som passar alla som vill äta hälsosamt, glutenfritt eller lite kolhydrater (t ex diabetiker). Fiber HUSK® är smakfritt och en mycket bra ersättare till gluten när man bakar utan vetemjöl. Baka och njut av dessa goda stekpannebröd! Degen tar bara några minuter att göra, behöver inte jäsa och bröden steks bara någon minut på varje sida.
Stekpannebröd utan vetemjöl
ca 7 st
4 dl havremjöl 2 msk fiberhusk 1 tsk bakpulver 3/4 tsk salt 3 1/2 dl vatten 3 msk rapsolja
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda havremjöl, fiberhusk, bakpulver och salt i en bunke. Rör om ordentligt.
2. Blanda ner rapsoljan i vattnet och häll det över de torra ingredienserna. Blanda till en deg. Låg degen stå i ca 5 min så blir den fastare i konsistensen.
3. Strö lite havremjöl på ett bakbord. Lägg degen ovanpå och dela den i ca 7 bitar.
4. Kavla ut degbitarna till rundlar, ca 1 cm tunna. Mjöla både under och lite ovanpå när du kavlar. Kavla sista varvet med en kruskaval eller nagga dem med en gaffel om du inte har någon kruskavel (för att det inte ska bildas luftbubblor under gräddningen.
5. Stek bröden i en torr stekpanna på medelvärme. Vänd efter ca 1 minut eller tills brödet fått lagom med färg. Lägg dem på ett galler för att svalna.
Fakta om fiberHUSK – Neutral smak – Ersätter gluten vid bakning – Består av pulveriserat psylliumfröskal – innehåller 85 % kostfibrer – Används tillsammans med glutenfritt mjöl – Binder vätska – Stabiliserar degen – Innehåller inga kolhydrater
Pysseltips! Gör goda, söta och fina kaninmuffins i påsk!Varje förpackning Sugar Eyes innehåller 24 roliga ögon (12 par) med 9 olika uttryck.Steg-för-stegbilder som visar hur man gör kaninmuffins med Dr. Oetker Sugar Eyes till ögon, Dr. Oetker sugar fondant till öron och Dr. Oetker sweethearts strössel till näsa och morrhår.
I samarbete med Dr Oetker har jag bakat ljuvligt söta och goda kaninmuffins. Dessa blir helt perfekta att bjuda på i påsk. Både smarriga och otroligt fina och roliga att göra!
Jag har använt Dr. Oetker Sugar Eyes till ögon, vit och rosa Dr. Oetker sugar fondant till öron och Dr. Oetker sweethearts strössel till näsa och morrhår.
Här får ni recept och instruktioner hur man gör dessa kaninmuffins så ni också kan pyssla och baka dessa i påsk!
Garnering 1 förpackningDr Oetker Sugar Eyes 1 förpackningDr Oetker Sugar fondant, vit och rosa 1 förpackning Dr Oetker strössel sweetheart tandpetare 3 dl vispgrädde
GÖR SÅ HÄR
1. Muffins: Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.
2. Fördela smeten i 12 muffinsformar.
3. Grädda dina muffins i 12–14 min. Låt dem kallna.
4. Kaninöron: Kavla ut en bit vit och en bit rosa Dr Oetker Sugar fondant, ca 3 mm tunn.
5. Klipp ut öron i valfri storlek. De rosa bitarna ska vara lite mindre än de vita.
6. Doppa ditt pekfinger i vatten och stryk vatten på baksidan på de rosa bitarna. Lägg dem ovanpå de vita. De limmas fast med vattnet. Låt dem ligga och stelna i några timmar.
7. Vispa upp grädden. Spritsa gräddtoppar på dina muffins.
8. Stick ner tandpetare, ca 2 cm ner genom vispgrädden ner i dina muffins.
9. Stick ner öronen i vispgrädden, luta dem mot tandpetarna.
10. Dekorera med ögon, näsa och morrhår med Dr Oetker Sugar Eyes och Dr Oetker sweethearts strössel.