Saffranssnittar

RECEPT SAFFRANSSNITTAR – klicka till Fredriks fikas recept här!

Spröda och segmjuka saffranssnittar – spröda och knapriga i kanterna och lite härligt segmjuka i mitten! Underbara saffranssnittar som ni kommer älska! Det är också gått att strö över lite flingsalt på kakorna. Gör det på en av längderna. Receptet har jag fått från Fredriks fika.

Saffranssnittar

1 påse saffran
1 tsk vatten
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Garnering

3 msk pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Mosa ihop smör, vatten och saffran. Blanda ner resten av ingredienserna och knåda snabbt ihop allt till en deg.

3. Dela degen i tre delar och forma varje del till en ca 30 cm lång rulle.

4. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem med en gaffel.  Strö på pärlsocker.

5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter.

6. Ta ut plåten från ugnen och skär dem i sneda bitar.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

HÄR HITTAR NI FLER GODA RECEPT MED SAFFRAN!

Pepparkakssticks

Pepparkakssticks är lätt att göra, det går fort att baka ut dem jämfört med pepparkaksfigurer. De ät trevligt att servera dem i ett glas. Avnjut pepparkakssticksen med en bit ädelost eller ringla över vit choklad som får stelna på kakorna.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Pepparkakssticks

1 sats pepparkaksdeg – klicka här för recept

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Kavla ut tunt på ett bakplåtspapper.

3. Skär avlånga bitar i pepparkaksdegen, 2–3 cm breda. Lägg över pappret på en ugnsplåt.

4. Grädda kakorna mitt i ugn 6–8 minuter eller tills de får en lagom gyllenbrun färg. Låt dem svalna på plåten.

Pollykladdkaka

Pollykladdkaka – en riktigt lyxig godiskladdkaka som passar lika bra som dessert, till fikat och som tårta på ett kalas. Servera gärna med vispgrädde eller glass.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) 

Tips! Baka en ljuvligt god citronkladdkaka – klicka här för recept!

POLLYKLADDKAKA 

Ca 12 bitar

150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg (läs* skillnaden nedan)
¾ dl kakao
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl

Garnering
1 påse Polly

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–22 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.

Lägg på Polly på hela kakan när den är ljummen. Inte direkt när den kommer ut ur ugnen får då smälter de. Men kakan måste vara ljummen så att Pollybitarna smälter fast i kakan. Ställ kakan i kylen.

Tips!
Bröa formen med kokos – supergott och en personlig favorit! Men om du inte gillar det så bröar du formen med vanlig ströbröd.

Lindas julbak – julens bästa julbakbok

REKLAM FÖR LINDAS JULBAK

Jag är så stolt och glad över hur bra min bok LINDAS JULBAK är! Jag har gjort en bok precis så som jag vill ha en julbakabok med de bästa julrecepten! Alla recept har steg-för-stegbilder som visar hur man bakar!En

Innehåller de allra bästa julrecepten (läs under bilden)!

BESTÄLL MIN BOK – KLICKA HÄR!

TIPS! Vill du ha en suverän bakbok med julens alla recept? Klicka här för att beställa boken!

Lindas julbak innehåller alla recept du behöver till julbaket! Min bok innehåller bl a recept:
– saffran
– pepparkakor
– julgodis
– mjuka kakor
– cheesecakes
– julbröd
– lussebullar
– chokladgodis
– juldesserter
Ja, alla recept du behöver till julbaket i hela november och december!

Klicka här för att beställa Lindas julbak!

Vörtlimpa

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Julens godaste vörtlimpa. Jag har bakat en ljuvligt god, klassisk vörtlimpa och jag rekommenderar er verkligen att baka detta bröd. Det är underbart gott!

Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka limpan i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan! Beställ gärna min brödform – klicka här!  (Leverans 1-2 dagar)

Vörtlimpa recept

2 st limpor 

1 pkt jäst, 50 g
1 mörk lättöl eller porter (33 cl) (kall eller rumsvarm går lika bra)
1 julmust (33 cl)
100 g smör, rumsvarmt
1 tsk mald nejlika 
1 tsk mald pomerans
1 tsk mald kardemumma 
2 tsk salt
1 dl mörk sirap
5 dl vetemjöl 
11–12 dl rågsikt 

1–2 dl russin (kan uteslutas) 

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i bunken. Tillsätt lättöl och julmust. Kör maskinen så att jästen löses upp.

2. Skär smöret i mindre bitar. Tillsätt smör, alla kryddor, salt, sirap, vetemjöl och rågsikt, lite i taget mot slutet.

3. Kör assistenten i ca 5 minuter.

4. Låt degen jäsa i bunken i ca 45 min.

5. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i två bitar. Forma dem till limpor och lägg dem i var sin limpform, klädd med bakplåtspapper. Knåda in 1 dl russin i ena eller båda limporna om du vill.

6. Strö lite mjöl på deglimporna och låt dem jäsa under en bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. 

7. Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 45 min.  Ta upp limporna ur formarna och låt dem svalna.

Baka de allra godaste saffransbullarna – klicka här för recept!

Baka de allra godaste saffransbullarna – klicka här för recept!

Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka limpan i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan! Beställ gärna min brödform – klicka här!