KESOLIMPA UTAN MJÖL
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du mer inspiration och fler recept!
KESOLIMPA UTAN MJÖL Baka bröd utan vetemjöl. Keso och havregryn är grunden i dessa mycket saftiga och fantastiskt goda bröd. Och den behöver inte jäsa. Bröddegen går väldigt fort att röra ihop och det är mycket enkelt att baka detta bröd.
Havregryn i brödet istället för vetemjöl gör det nyttigare och kolhydratinnehållet är lägre än i vanligt bröd vilket uppskattas av många som vill äta hälsosamt och diabetiker som räknar kolhydrater.
Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!
KESOLIMPA UTAN MJÖL
1 limpa |
10 dl havregryn 3/4 tsk salt 1 msk bakpulver 7 ägg 500 g Keso (valfri fetthalt) Garnering (kan uteslutas) sesamfrön |
GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda havregryn, salt och bakpulver i en bunke. Rör om ordentligt. 2. Tillsätt ägg och Keso och rör om ordentligt. 3. Stjälp upp degen i en limpform 1 1/2–2 liter, klädd med bakplåtspapper. Låt blandningen stå och dra sig i ca 10 min. Platta till degen lite på ytan och strö över sesamfrön. (Om du har små limpformar ca 1 liter kan du fördela smeten i två formar.) 3. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 70 min (1 timme + 10 min). Lyft upp brödet ur formen och låt den kallna på ett galler. Skär inte limpan i skivor innan den kallnat helt. |