Bloggar

Fryst saffranscheesecake med pepparkaksbotten

Fryst Saffranscheesecake  med pepparkaksbotten – julens läckraste, godaste dessert med riktigt juliga, härliga smaker som passar perfekt ihop! Tips! Här hittar du fler läckra, goda recept på saffran – klicka här!
Tips! Gör världens godaste pepparkakscheesecake med vit choklad – klicka här för recept!
 Tips! Här hittar du massor av goda, lättgjorda godisrecept – klicka här!

Fryst saffranscheesecake med pepparkaksbotten

12–14 bitar

Botten
75 g Digestivekex (kan bytas ut mot endast pepparkakor)
200 g pepparkakor
80 g smör, smält

Fyllning
3 dl vispgrädde
½ g saffran (1 påse) 
3 äggvitor
200 g färskost, t ex philadelphia
3 äggulor
2 dl florsocker

Garnering
några pepparkakor
ev. florsocker 

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Krossa eller mixa sönder Digestivekexen och pepparkakorna till smulor. Blanda smulorna  med det smälta smöret. Klä en springform, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på kanterna. Tryck ut smulorna i botten på formen.

3. Grädda bottnen mitt i ugnen i 7–8 min. Låt den kallna helt. (Gräddningen i ugnen kan uteslutas, men gör bottnen lite frasigare och att den håller ihop lite bättre).

4. Vispa vispgrädden fluffig ihop med saffranet.

5. Vispa äggvitorna till ett vitt skum i en annan skål.

6. Blanda ihop färskost, äggulor och florsocker  med vispgrädden. Rör sist ner äggvitorna. Blanda försiktigt.

7. Bred ut smeten på smulbottnen. Låt kakan stå i frysen i några timmar.

8. Ta fram kakan ca 20 min före servering. Dekorera med pepparkakor och pudra över lite florsocker. Tips! Gör världens godaste pepparkakscheesecake med vit choklad – klicka här för recept!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola