Bloggar Lindas Bakskola Lindas jul Lindas småkakor

Pepparkaksdeg


Pepparkakorna blir fantastiskt goda! Kavla ut degen riktigt tunn så blir kakorna riktigt, riktigt spröda.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

PEPPARKAKOR Spröda, goda, smakrika pepparkakor. Den här degen är väl beprövad.

Tips! Baka franska pepparkakor som inte behöver kavlas! Klicka här för recept!
Fler recept med pepparkakor – allt från kladdkaka till cheesecake – klicka här!

PEPPARKAKSDEG

Pepparkaksdeg

150 g smör, smält
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 msk mald ingefära
1 msk mald kanel
½ msk mald nejlika
1 tsk mald kardemumma
1 ½ tsk bikarbonat
7 ½ dl vetemjöl
¾ dl vatten

Kristyr
3–4 dl florsocker
1 äggvita
ev. lite vatten

GÖR SÅ HÄR
1. Dag 1: Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen. Rör ner socker, sirap, ingefära, kanel, nejlika och kardemumma.

2. Häll smörblandningen i en bunke. Tillsätt vattnet. Blanda bikarbonat och vetemjöl i en annan bunke och rör ner det, lite i taget i smörblandningen. Arbeta snabbt ihop allt till en deg.

3. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylskåpet över natten.

4. Sätt ugnen på 180 grader. Kavla ut degen tunt på ett mjölat bakbord. Stansa ut valfria figurer och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

5. Grädda pepparkakorna mitt i ugnen i 8–12 min beroende på tjocklek och storlek. Håll koll på dem så de inte bränns.

6. Kristyr: Blanda florsocker och äggvita i en skål. Blanda eventuellt i någon droppe vatten om det behövs. Glasyren får inte bli rinnig. Bred eller spritsa ut glasyren på pepparkakorna. Låt glasyren stelna på kakorna.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Chokladkola

Chokladkola – ett magiskt gott recept som ger den helt perfekta kolan, med ljuvlig chokladsmak! Fler goda julgodisrecept hittar du här – klicka här! Chokladkola Ca 30 bitar 50 g smör 3 dl strösocker 3 dl vispgrädde 1 ½ dl ljus sirap 2 msk kakao 1 nypa salt ½ tsk ättiksprit, 12 % (tillsätts på slutet) GÖR SÅ HÄR 1. Smält …

0

Saffranstuppkaka

SAFFRANSTUPPKAKA Tuppkaka – en ljuvligt god klassiker smaksatt med saffran. En av de enklaste kakor som finns! Och den är ljuvligt god! En perfekt julig kaka som man snabbt kan slänga ihop när man är sugen på något gott eller får oväntat besök. Ytan blir lite härligt frasig och innanmätet är lite som en kladdkaka, men …

0

Saftig saffranskaka

Ljuvligt god, saftig saffranskaka med citron- eller apelsinglasyr & kokos. Saftig saffranskaka 3 ägg 2 ½ dl strösocker 0.5 g saffran (1 påse) 3 ½ dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 125 g smör, smält 1 dl mjölk Garnering florsocker GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. Visa ägg, strösocker och saffran fluffigt i en …

0

Vit chokladsaffranskaka

LYXIG VIT CHOKLADSAFFRANSKAKA En super-supersaftig vit chokladsockerkaka som verkligen är ljuvligt god! Den vita chokladen i kombination med saffran är riktigt, riktigt god! En storfavorit som man verkligen kan bjuda på med stolthet! Baka drömgoda saffranskärleksmums – klicka här för recept! Här hittar du fler av mina ljuvligt goda saffransrecept! Vit chokladsaffranskaka Ca 12 bitar …

0

Koka knäcken i rätt temperatur

Klicka till mitt goda, väl beprövade knäckrecept – här! Klicka till min recept på ljuvligt god chokladkola – här! Koka knäcken i rätt temperatur Ju längre knäcken (eller kolan) kokar, desto hårdare blir den. Det beror på att värmen stiger successivt och det är koktemperaturen som avgör hur mycket kolan stelnar när den svalnar. Det kan …

0

Wienerbröd

Nygräddade wienerbröd är fantastiskt lyxigt & gott. För att lyckas med baket är det viktigt att alla ingredienser är  kalla, även kaveln och plåten eftersom degen ska kavlas i flera lager. Det är viktigt att degen och smöret inte blir kladdigt för då blir det omöjligt att kavla. Lägg degen en stund i frysen om …

0

Så jäser saffransdegen snabbare

Så jäser saffransdegen snabbare – 3 tips! 1. Fyll upp varmt vatten i diskhon och ställ ner degbunken. Lägg en tallrik som lock på bunken. 2. Sätt plastfolie eller folié på  degbunken under jäsningen. Ställ den nära elementet eller annat varmare ställe i huset. 3. Värm upp ugnen till ca 40–45 grader. Stäng av den och …

0

Pizzasås

PIZZASÅS Min favoritpizzasås som är supergod och mycket lätt att göra! Pizza i långpanna – klicka här för recept! Klassiska pizzabullar – klicka här för recept! Snabb bakpulverpizza – klicka här för recept! Klassisk hemgjord pizza –  klicka här för recept! Pizzasås/tomatsås 200 g krossade tomater (ca 2 dl) (eller passerade tomate 75 g tomatpuré (ca …

0

Saffranssemmelstrutar

Superläckra saffransstrutar som är fyllda med mandelmassa och vispgrädde, precis som en semla! Magiskt goda! Här hittar du recept på supergoda, läckra saffransbullar  – klicka här! Saffranssemmelstrutar Deg ½ g saffran + 1 tsk strösocker 50 g jäst 3 dl mjölk, fingervarm 1 ½ dl strösocker ½ tsk kardemummakärnor, mortlade 1 krm salt 2 ägg 175 g …

0

Stekt avokado

Stekt avokado är fantastiskt gott och mycket enkelt att tillaga. Den kan ätas istället för en köttbit eller som tillbehör till grillad mat. Servera den gärna till en sallad, en klick Keso, Ajvar eller vad du själv önskar. Den stekta avokadon funkar till det mesta! Och det är vansinnigt gott! Stekt avokado TIPS! Följ gärna …

0

Saffransbullar med tre fyllningar

Fyllda saffransbullar. Ljuvligt goda, superläckra saffransbullar med mandelmassfyllning. Jag tipsar också 3 superläckra, goda fyllningar som kan användas i bullarna, fyllning 1, 2 och 3. Här hittar du recept på fler superläckra, goda saffransbullar – klicka här! Saffransbullar med tre fyllningar Välj mellan tre olika, smarriga fyllningar. Antingen fyller du alla bullar med samma fyllning. …

0

Smörkrämsfyllda saffransbullar

Gudomligt goda, saftiga, härliga saffransbullar fyllda med vaniljsmörkräm. Smörkrämsfyllda saffransbullar Ca 30 st Fyllning 150 g smör, rumsvarmt 1 ½ dl strösocker 1 msk vaniljsocker Deg ½ g saffran + 1 tsk strösocker 50 g jäst 3 dl mjölk, fingervarm 1 ½ dl strösocker ½ tsk kardemummakärnor, mortlade 1 krm salt 3 ägg 225 g smör, rumsvarmt 12–14 …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x