Lindas Bakskola Lindas mat

PANNBIFF I GRÄDDSÅS

1 röster

Pannbiff i godaste gräddsåsen är en klassiker som alltid är lika uppskattad. Här får ni ett recept på mina favorit-pannbiffar i den allra godaste gräddsåsen! Jag gillar att endast använda vispgrädde i såsen, men det går lika bra att byta ut 2–3 dl vispgrädde till mjölk, men då kan det behövas mer vetemjöl för att såsen ska bli krämig (och inte för lös).

Servera gärna med hemgjort potatismos – recept klicka här!

PANNBIFF I GRÄDDSÅS

6 stycken

1 dl ströbröd
1 dl vispgrädde
1 ägg
1 msk dijonsenap
1 msk kalvfond
1 gul lök, riven
600 g köttfärs
salt
svartpeppar

Gräddsås
5 dl vispgrädde (eller 3 dl vispgrädde + 2 dl mjölk)
ca 1 msk vetemjöl
1 msk kalvfond
25 g smör
några teskedar kinesisk soja
ev. salt & lite peppar

Servera gärna med hemgjort potatismos – recept klicka här!

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda ströbröd, vispgrädde, ägg, dijonsenap, kalvfond och riven lök i en bunke. Rör om ordentligt och låt blandningen stå i några minuter.

2. Tillsätt köttfärs, salt och svartpeppar och blada ihop allt ordentligt.

3. Dela färsen i 6 delar och forma dem till runda bollar. Platta till dem till runda biffar.

4. Stek köttfärsbiffarna några minuter på varje sida i en stekpanna med smör på medelvärme.

5. Ta upp köttfärsbiffarna och låt smöret och resterna ligga kvar i stekpannan.

6. Gräddsås: Vispa ihop vispgrädde, vetemjöl och kalvfond i en bunke. Vispa ordentligt med en visp så att vetemjölet finfördelas i grädden.

7. Sätt stekpannan på medelvärme (med resterna från pannbiffen kvar i stekpannan), tillsätt smöret och låt det smälta.

8. Häll ner blandningen med vispgrädde. Vispa hela tiden med en visp och låt såsen puttra på låg värme tills den tjocknar. Tillsätt soja och ev. lite salt och peppar. Sojan är salt i sig och smaka därför av och tillsätt salt om du vill ha mer sälta. Om såsen inte tjocknar: blanda ihop vetemjöl med lite kallt vatten eller kalla mjölk och vispa ner det i såsen och låt det puttra i några minuter till.

Servera gärna med hemgjort potatismos – recept klicka här!

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Lindas syltsnittar

Ät syltsnittarna som de är eller servera med vaniljsås, vispgrädde eller glass och du har en superläcker dessert. Hallongrottor, syltkakor, hallonsnittar… Kärt barn har många namn, men jag kallar dessa godingar för syltsnittar. Det går lika bra att använda jordgubbssylt som hallonsylt (eller blåbärssylt). Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsformDen här formen är suverän att …

0

LINDAS NYTTIGA HAVREGRYNSFRALLOR

Lättbakade, hälsosamma bröd med havregryn och ägg i. Degen rör man ihop på några minuter och sedan direkt in i ugnen i 15 minuter. Njut av nygräddade, nyttiga frallor! LINDAS NYTTIGA HAVREGRYNSFRALLOR 9 stycken 7 dl havregryn 1 msk bakpulver1 tsk salt4 ägg2 dl filmjölk, yoghurt eller kvarg (valfria sorter) Garneringhavregryn GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen …

0

SMÖRBAKAD CITRONLAX

Smörbakad citronlax SMÖRBAKAD CITRONLAX 4 portioner 4 laxbitar 25 g smör, smältflingsaltsvartpepparev. chiliflakesdill1 citron, rivet skal Garneringcitronklyftor GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg laxbitarna i en ugnsform.  2. Pensla laxen rikligt med smält smör. 3. Krydda med flingsalt, svartpeppar, ev. chiliflakes och dill. 4. Riv citronskal över laxen. 5. Grädda laxen längst …

0

POTATISSALLAD

Min favorit-potatissallad! Denna fantastiskt goda franska potatissallad passa till det mesta och äts kall. Jag brukar tillsätta extra kapris för jag älskar kapris. Man kan också pressa ner en klyfta vitlök i dressingen om man vill ha extra stark smak! (Ursäkta den dåliga bilden, men jag lovar potatissalladen är otroligt god, trots dålig bild!) Ibland …

0

LINDAS ÄPPELKAKA

Favorit-äppelkaka som är väldigt lätt och snabb att baka! En riktigt, riktigt god äppelkaka som kan bakas året runt, inte bara på hösten under äppelsäsongen. Jag älskar äppelkaka och bakar denna goding året runt. Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsformDen här formen är suverän att baka i! Den är helt perfekt att baka bröd i, …

0

VÅFFLOR

GODASTE våfflorna! Gör den krispiga med bubbelvatten, eller mjölk om du vill ha en mjukare konsistens. – Bubbelvattnets kolsyra ger lättare, luftigare och krispigare våfflor.– Mjölk ger våfflorna en mjukare och mer kompakt konsistens. VÅFFLOR 6 dl bubbelvatten eller mjölk (läs ovan)4 dl vetemjöl2 ägg2 tsk bakpulver½ tsk salt100 g smör, smält och avsvalnat GÖR …

0

TACOGRYTA MED POTATIS

Smakrik köttfärsgryta med tacokrydda och potatis. En väldigt omtyckt maträtt som passar både barn och vuxna. Allt tillagas i en och samma gryta! Enkelt och maten räcker till många.Här hittar du fler goda matrecept – klicka här! TACOGRYTA MED POTATIS 1 gul lök500 g köttfärs1 påse Tacokrydda2 klyftor vitlök1/2 dl tomatpuré2 burkar krossade tomater7 dl …

0

LINDAS RÅGFRALLOR

Saftiga, mjuka frallor rika på fibrer eftersom det innehåller grovt rågmjöl. FAKTA GROVT RÅGMJÖLGrovt rågmjöl är ett fullkornsmjöl som mals från hela rågkärnan, vilket ger det en grövre textur jämfört med fint rågmjöl. Mjölet är rikt på fibrer.– Innehåller alla delar av rågkärnan, inklusive kli, grodd och endosperm, vilket gör det näringsrikt– Innehåller viktiga vitaminer …

0

LINDAS DRÖMFRALLOR

Drömfrallor – extra fluffiga, mjuka bröd som är så goda att man drömmer om dem på natten.Välj om du vill baka ut bröden direkt när du gjort degen (läs instruktionerna gör så här 2) eller låt dem jäsa över natten: KALLJÄSNING (gör så här 1). KALLJÄSNING:Gör degen på kvällen och grädda dem direkt när du vaknar. …

0

LINDAS BANANBRÖD

Ett saftigt bananbröd med havregryn och ägg är ett utmärkt sätt att njuta av ett nyttigt, naturligt sött bröd, perfekt för frukosten eller mellanmålet. Ett vansinnigt gott bröd Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka limpan i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med …

0

PRINSESS-STUBBE

Prinsesstårta – en favorit med hallonsylt, vaniljkräm, vispgrädde och ett täcke av marsipan. En otroligt god klassiker som jag här har bakat som en stubbe istället. Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka tårtbottnen i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela …

0

Kokostosca

Oemotståndligt god, seg och lätt kladdig chokladbotten med ett knäckigt, lite knaprigt kokostoscatäcke. Här hittar du fler goda, enkla recept att baka – klicka här! Kokostosca Ca 20 st Botten200 g smör5 dl strösocker2 krm salt1 dl kakao2 tsk vaniljsocker3 dl vetemjöl4 st ägg Kokostosca75 g smör1 dl ljus sirap1 1/2 dl strösocker1 1/2 dl vispgrädde5 …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x