
Lyxig vetekrans fylld med smör, kanel och socker. Bullarna blir fantastiskt saftiga, smöriga och goda!
Varför köpa kanelkrans på konditori när du kan baka den godaste själv? 😉
Inget slår doften, smaken och känslan av en nygräddad, hemmagjord kanelkrans. Glöm torra bullar – den här blir saftig, fluffig och fylld med extra mycket smörig kanelfyllning.
Kanelkrans
Ca 15 bitar
Deg
25 g jäst
2 dl mjölk, fingervarm
1 dl strösocker
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
1 krm salt
1 ägg
50 g smör, rumsvarmt
6–7 dl vetemjöl
Fyllning
75 g smör, rumsvarmt
3/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
Dekorering
1 ägg
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Fyllning: Blanda ihop smör, strösocker vaniljsocker och kanel till fyllningen i en skål.
2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
3. Knåda igenom degen och kavla ut den till en rektangel, ca 1 cm tunn på ett mjölat bakbord. Bred ut smöret på degen och strö över strösocker, vaniljsocker och kanel.
4. Rulla ihop halva degen på längden till en rulle. Skär remsor, ca 2 cm breda av degen som inte är ihoprullad.
5. Fortsätt rulla ihop rullen så att remsorna lindas runt rullen.
6. Lägg degrullen längs kanten i en springform klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna, 23–24 cm i diameter.
7. Pensla degen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Låt degen jäsa i formen utan bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 225 grader.
8. Grädda bullen längst ner i ugnen i 25–30 min. Knäpp upp formen och låt bullen svalna.