
Drömgoda bullar fyllda med en härlig smörkrämsfyllning. Bullarna räcker till många och man kan själv bestämma storlek på sin egen bit.
Börja göra fyllningen för den ska klickas ut på en tallrik och hinna stelna i frysen.
Smörkrämsbullar i långpanna
Ca 20 st
Fyllning
100 g smör
1 ½ dl strösocker
2 msk vaniljsocker
(ev. rivet skal från 1 citron)
Bulldeg
25 g jäst
3 dl mjölk, ljummen
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 krm salt
2 ägg
8–9 dl vetemjöl
Garnering
2 msk mandelflarn (kan uteslutas)
2 msk pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Fyllning: Blanda ihop alla ingredienserna ordentligt i en skål. Rulla ca 30 bollar av smöret. Lägg dem på en tallrik och ställ den i frysen tills degen jäst en gång på plåten.
2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, salt, ägg och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en lite kladdig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa i bunken under en bakduk i ca 40 min.
3. Tryck ut degen i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.
4. Pensla degen med uppvispat ägg . Tryck ner smörbollar jämnt i degen. Strö över mandelflarn och pärlsocker.
5. Grädda bullen mitt i ugnen i 22–24 min. Låt bullen svalna och skär den sedan i rutor.
Det ser gott ut