

Krispigt smultäcke som möter en varm och sötblå fyllning – serverad med en klick vaniljsås eller glass. Magiskt god paj! Det blir inte mycket bättre än så här. Perfekt att baka när helgen närmar sig eller när man vill unna sig något extra gott.🫐
Servera med en god vaniljsås – recept finns här!
Här hittar du fler goda pajrecept – klicka här!
LINDAS BLÅBÄRSPAJ SMULPAJ
Smuldeg:
150 g smör, kylskåpskallt
1 ½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ krm salt
🫐Fyllning med blåbär:
600 g blåbär
2 msk potatismjöl
1/2 dl strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg blåbären i en pajform (ca 20×25 cm eller en rund pajform, ca 26 cm i diameter). Strö över potatismjöl och strösocker och rör försiktigt om.
3. Smuldeg: Mät upp 150 g smör och skär det i kuber. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg i en bunke.
4. Smula degen jämnt över blåbären.
5. Grädda pajen längst ner i ugnen i 27–30 minuter. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.