Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor

CITRONSOCKERKAKA

9 röster

Saftig, sötsyrlig och alldeles, alldeles underbar! 😍 Citronsockerkakan Ă€r en tidlös favorit som alltid gĂ„r hem. Perfekt till kaffet eller som en liten efterrĂ€tt. Enkelt att baka, svĂ„rt att motstĂ„! Ät den som den Ă€r eller servera med en kula glass sĂ„ har du en ljuvlig dessert!
HĂ€r hittar du fler recept pĂ„ goda, mjuka kakor – klicka hĂ€r!

CITRONSOCKERKAKA

12 bitar

3 st Àgg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g smör, smÀlt
1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 citron, rivet skal + pressad citronsaft

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. SĂ€tt ugnen pĂ„ 180 grader. Vispa strösocker och Ă€gg pösigt i en bunke.  Blanda ner resten av ingredienserna samt tillsĂ€tt rivet citronskal och pressad citronsaft frĂ„n en hel citron. Blanda ihop alla ingredienser till en slĂ€t smet.

2. HĂ€ll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 œ liter.

3. GrĂ€dda kakan lĂ€ngst ner i ugnen i ca 36–40 min (kĂ€nn med en provsticka). LĂ„t den svalna i formen innan du stjĂ€lper upp den. Pudra florsocker över kakan före servering.

Tips! Baka en underbart sockerkaka pĂ„ 1 minut i mikron – den blir sÄÄÄÄ himla god! Recept klicka hĂ€r!

HĂ€r hittar du fler recept pĂ„ goda, mjuka kakor – klicka hĂ€r!

HĂ€r hittar du fler recept pĂ„ goda, mjuka kakor – klicka hĂ€r!

HĂ€r hittar du fler recept pĂ„ goda, mjuka kakor – klicka hĂ€r!

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske ocksÄ gillar...

Fler recept...

Stekt potatis

Stekt potatis Ă€r perfekt att göra om du har överbliven kokt potatis. Eller sĂ„ kokar du potatis först och sedan steker. Om du vill göra rĂ„stekt potatis (utan att koka först) sĂ„ finns recept hĂ€r! Stekt potatis Du behöver:2–3 potatisar per person (eller mer om sĂ„ önskas) Gör sĂ„ hĂ€r:1. Koka rĂ„ potatis i ca …

0

GALETTE MED BÄR

En fransk, öppen paj som man kan fylla med sina favoritbĂ€r, antingen blanda olika sorter eller bara fylla med blĂ„bĂ€r, hallon eller jordgubbar. Servera gĂ€rna med vaniljsĂ„s eller vaniljglass. HĂ€r hittar du fler goda pajrecept – klicka hĂ€r! Galette med bĂ€r ca 10 portioner  125 g smör, rumsvarmt3 dl vetemjöl1/2 krm salt1 dl florsocker1 Ă€gg Fyllningca …

0

KLIPPFRALLOR I LINDAS UGNSPLÅT

Att baka egna frallor Ă€r en njutning i sig, men det finns smĂ„ detaljer som kan lyfta dem ytterligare. Ett enkelt knep för att ge dina frallor bĂ„de karaktĂ€r och ett extra krispigt yttre Ă€r att klippa ett kryss i dem med en sax innan grĂ€ddning. Detta lilla snitt Ă€r inte bara för syns skull. …

0

SNABB PICKNICKKAKA

Den hĂ€r snabba picknickkakan med smak av kanel och pĂ€rlsocker Ă€r sĂ„ dĂ€r hĂ€rligt mjuk och saftig. Perfekt att ta med till parken, stranden eller bara njuta av hemma med en kopp kaffe. Reklam för Lindas nya, avlĂ„nga ugnsformJag Ă€r supernöjd med utformningen av min nya ugnsform/limpform. Den Ă€r helt perfekt att baka bröd i, men Ă€ven …

0

SILVIAKAKA

Silviakaka Ă€r en klassisk favorit som Ă€r vansinnigt god till fikat! Den kommer garanterat gĂ„ Ă„t som smör i solsken!  Obs! Kaksmeten innehĂ„ller inte fett. HĂ€r hittar du fler recept med goda, enkla mjuka kakor – klicka hĂ€r! Reklam för Lindas ugnsplĂ„t. BestĂ€ll gĂ€rna min nya bakplĂ„t hĂ€r! Jag rekommenderar varmt att baka denna SILIVIAKAKA i …

0

KLIPPFRALLOR

Dessa saftiga och supergoda frallor har fĂ„tt sin unika karaktĂ€r genom ett enkelt saxklipp pĂ„ toppen, vilket ger dem en fantastisk textur. Resultatet Ă€r ett otroligt bröd som Ă€r lika gott som det Ă€r vackert! KLIPPFRALLOR Ca 20 st 50 g jĂ€st8 dl vatten, fingervarm1 msk salt3/4 dl rapsolja9 dl rĂ„gsiktca 9 dl vetemjöl (eller 18 dl vetemjöl) GÖR SÅ …

0

Lindas grÀddtÄrta

En klassisk grĂ€ddtĂ„rta fylld med bĂ€r, grĂ€dde och vaniljkrĂ€m. Vilken drömtĂ„rta! SjĂ€lvklart kan man variera fyllningen precis som man vill. En superlĂ€cker tĂ„rta som rĂ€cker till mĂ„nga. Passar sommarens alla skolavslutningar, midsommar och kalas. Lindas Lindas grĂ€ddtĂ„rta ca 20 bitar Botten6 Ă€gg4 dl strösocker3 1/2 dl vetemjöl2 tsk bakpulver3/4 dl vatten, kokhett VaniljkrĂ€m2 Ă€ggulor2 dl …

0

GAFFELFRALLOR

Fluffiga, supergoda frallor som Ă€r helt perfekta till frukost eller servera dem till en soppa, sallad eller till middagen. Degen kan Ă€ven kalljĂ€sa i 8–10 timmar. LĂ€s nedan. KALLJÄSNING:Gör degen pĂ„ kvĂ€llen och grĂ€dda frallorna direkt nĂ€r du vaknar. GÖR SÅ HÄR 1:– Gör degen och baka ut frallorna direkt pĂ„ plĂ„ten. Strö över lite …

0

RABARBERKAKA

Lindas segmjuka rabarberkaka! Enkel att baka och otroligt god – den hĂ€r saftiga och mjuka rabarberkakan slĂ€nger du snabbt ihop för en ljuvlig fikastund! En riktig höjdare som alltid gĂ„r hem. Tips! Receptet Ă€r dessutom superflexibelt; rabarbern kan enkelt bytas ut mot hallon, blĂ„bĂ€r eller jordgubbar beroende pĂ„ vad du Ă€r sugen pĂ„! Servera gĂ€rna med hemgjord vaniljvisp! …

0

FARINSOCKERKAKA

Mjuk sockerkaka med farinsocker, det Ă€r en riktig höjdare och den har en ljuvlig karamellsmak och saftig, mjuk konsistens. Den Ă€r enkel att baka och passar perfekt till fikat nĂ€r du vill ha nĂ„got extra gott!HĂ€r hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka hĂ€r! FARINSOCKERKAKA 12 bitar 2 dl strösocker2 Ă€gg1 dl …

0

KYCKLINGFILÉ I SKYSÅS

Den hĂ€r rĂ€tten mĂ„ vara enkel, men smaken Ă€r allt annat Ă€n blygsam! Med saftig kyckling och en underbar skysĂ„s Ă€r detta ett sĂ€kert kort som alltid gĂ„r hem, Ă€ven hos de yngsta. En familjefavorit som bevisar att det godaste inte behöver vara komplicerat! Den kanske inte ser sĂ„ speciell ut pĂ„ bild, men smakar desto bĂ€ttre!Jag …

0

TZATZIKI

Sommarens enklaste (och godaste!) tillbehör Ă€r utan tvekan tzatziki! Riv gurka, blanda med yoghurt, vitlök och en ev. en skvĂ€tt olivolja. Klart att njuta till det mesta! Passar som en kall sĂ„s till det mesta eller doppa rostade baguetter i din tzatziki. TZATZIKI 1 gurka5 dl g grekisk yoghurt2–3 klyftor vitlöksaltsvartpepparev. olivolja GÖR SÅ HÄR1. …

0
0
Vad tycker du? LÀmna gÀrna en kommentar.x
()
x