

Mjuka, härliga, saftiga frallor som är makalöst goda! Klippet i frallorna gör att degen orkar jäsa upp ordentligt under gräddningen och de blir fantastiskt fluffiga, mjuka och goda!
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
LINDAS KLIPPTA FRALLOR
20 st
50 g jäst
9 dl vatten, fingervarmT
1 msk salt
1 dl rapsolja
10 dl rågsikt
ca 10 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i fem minuter. Strö över lite mjöl.
2. Låt degen jäsa i ca en timme.
3. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Forma 20 stycken runda frallor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl och klipp ett jack med en sax i varje fralla. Låt dem jäsa i ca 25 min på plåten under en bakhandduk.
5. Grädda frallorna mitt i ugnen i 18–20 minuter tills de får en ljusbrun färg. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!