TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola här!
Dagens fråga!
Hej Linda!
Jag bakade dina fluffiga tekakor. Men undrar om man ska smälta smöret? Det står: 150 g smör, rumsvarmt. Kan man använda margarin i stället för smör? Och ska man värma upp mjölken på spisen? Vad händer om man råkar smälta smöret?
Med vänlig hälsning Erken
Svar:
Smöret ska inte smältas utan tillsättas rumsvart. Man kan värma upp det snabbt i mikron om man inte orkar vänta tills det blir rumsvarmt.
Mjölken kan värmas till fingervarm, antingen i mikron eller på spisen. Lycka till med bakningen.
Man kan använda smält smör också, men risken finns att degen då blir kladdigare och att man tillsätter för mycket vetemjöl. Var noga med att degen inte får bli för tung och kompakt. Osmält smör smörjer också glutentrådarna bättre än smält. Glutentrådarna gör så att brödet jäser bättre och blir luftigare.