Bloggar

Lyxig blåbärskaka

blabarsbakelser2 blabarsbakelser1

Lyxig blåbärskaka

ca 12 bitar

150 g smör
2 ½ dl strösocker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl

Garnering
ca 225 g blåbär, frysta eller färska
1 ½ tsk potatismjöl

florsocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Ta fram frysta eller färska blåbär.

3. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter (bröa med kokos eller ströbröd). Blanda blåbären med potatismjöl och strö dem över smeten.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 24–28 min. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker. Spritsa snygga gräddtoppar på kakbitarna.

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola