Tips! Baka den klassiska, mycket populära toscakakan – klicka här för recept!
Kokostoscakladdkaka. En ljuvligt god kladdkaka med ett segknaprigt täcke av kokostosca. Otroligt god och superenkelt recept att baka.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!
Kokostoscakladdkaka
Ca 12 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
¾ dl kakao
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg
Kokostosca
30 g smör
½ dl ljus sirap
3/4 dl vispgrädde
2 1/2 dl kokosflingor
1 dl strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform eller pajform, 23–24 cm i diameter. (Bröa med kokos eller ströbröd.)
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 min. Höj värmen till 250 grader när du tar ut kakan.
4. Kokostosca: Blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull. Låt den puttra på spisen i ca 5 min.
5. Bred ut kokostoscan ovanpå kladdkakan i formen väldigt försiktigt så kladdkakan inte blir kletig.
6. Grädda kakan i ca 5 min tills den fått en gyllene färg. Ta ut kakan när den fått lagom färg.
Tips! Baka den klassiska, mycket populära toscakakan – klicka här för recept!
Jag gjorde toscakladdkakan idag, lät den vara inne ca 20 min, tog ut den och följde receptet, när dottern provsmakade den nu på kvällen, så var det bara smetkaka inte kladdkaka.
Stämmer inte temperaturen? Eller tiden?