Smulig rabarberpaj Godaste, läckraste rabarberpajen som man enkelt bakar själv! Ett riktigt toppenrecept som ni kommer älska!
Tips! Blanda även i några jordgubbar eller hallon i rabarbern! Supergott!
Tips! Gör egen vaniljsås – klicka här för recept!
Rabarberpaj
Ca 10 portioner
3–4 stjälkar rabarber (beroende på storlek)
2 msk strösocker
1 msk potatismjöl
Smuldeg
150 g smör, kylskåpskallt
3 dl vetemjöl
1 ½ dl havregryn
1 ½ dl strösocker
1 krm flingsalt eller lite vanligt salt (kan uteslutas, men ger en förhöjd mycket god smak)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Skala och skär rabarbern i bitar, 2–3 cm.
2. Lägg rabarbern i en pajform, 25–26 cm i diameter. Strö socker och potatismjöl över rabarbern och rör om.
3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med övriga ingredienser till en smuldeg.
4. Strö degen över rabarbern.
5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Servera gärna med hemgjord vaniljvisp! Eller hemgjord vaniljsås – klicka här för recept!
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!
lätta och bra recept. Ett av dina brödrecept favorti i hemnet