Bloggar

Ananaskaka

Magiskt god, saftig, lättgjord ananaskaka!

Ananaskaka

10–12 bitar

2 ägg
2 ¾ dl strösocker
2 ¼ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

På toppen
3 ananasringar, skurna i bitar
2 tsk potatismjöl
75 g smör, kylskåpskallt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vetemjöl,  bakpulver och vaniljsocker och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.

3. Skär anansringarna i bitar. Blanda dem med potatismjöl.

4. Lägg ut ananasbitarna jämnt över kakan. Hyvla smöret med en osthyvel och lägg dem ovanpå smeten och ananasen.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 38–40 min. Låt den svalna i formen. Servera gärna kakan med en klick grädde eller vaniljsås.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola