Bloggar Lindas äpplen Lindas Bakskola Lindas desserter Lindas pajrecept

Lindas mördegsäppelkaka

Klicka här för fler recept på supergoda äppelkakor!

Lindas mördegsäppelkaka. Som en äppelkakspaj med knastrande pärlsocker på toppen – magiskt gott! Lättbakad spröd mördegskaka med en härlig fyllning av äppelskivor, socker och kanel. Ingredienserna har man oftast hemma och den är en riktig favorit som garanterat har en rykande åtgång.

Tips! Strö hackad sötmandel eller hasselnötter på äpplena eller kakans topp före gräddning. Då blir det extra crunchigt och gott!

Klicka här för fler recept på supergoda äppelkakor!

Lindas mördegsäppelkaka

Ca 12 bitar

150 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1/2 krm salt
4–5 dl vetemjöl

Fyllning
2 äpplen
strösocker
kanel

Garnering
1 ägg
1–2 msk pärlsocker
ev. 1–2 msk hackad sötmandel eller hasselnötter

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda smör, strösocker, salt och vetemjöl till en deg. Knåda den inte, då den kakan seg.

2. Dela degen i två bitar. Kavla ut dem till två lika stora rektanglar, ca 18 x 26 cm bitar på var sitt bakplåtspapper.

3. Förgrädda den ena degbiten mitt i ugnen i ca 13 min.

4. Skala äpplena och skär dem i skivor, ca 1 cm tunna under tiden degen förgräddas.

5. Lägg äppelskivorna i två rader på den förgräddade degen (ej ända ut i kanterna). Strö över strösocker och kanel.

6. Lägg den ogräddade degen ovanpå äpplena, som ett lock över äppelbitarna. Dra bort bakplåtspapperet försiktigt när degen ligger över äpplena. Tryck till kanterna på degen.

7. Pensla locket med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker och/eller hackad sötmandel.

8. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–25 min.. Servera med vaniljsås eller glass.

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Hamburgerbrödlimpa

Hamburgerbrödlimpa! Superläcker, god limpa som kan ätas till frukost, serveras som måltidsbröd till middagen och passar både vardag och fest! Ett riktigt favoritbröd! Tips! Det går bra att pensla brödet med vatten, men ytan blir mer gyllenbrun med mjölk eftersom det innehåller fett. Vätskan i degen kan också bytas ut mot vatten. Då blir brödet lite …

0

Lindas rivna äppelsockerkaka

Supersaftig äppelsockerkaka med rivet äpple och knastrande strösocker & kanel i mitten och på toppen. Den är fantastiskt god och verkligen super-supersaftig. Baka och bjud på fika, den här kakan kommer ha en rykande åtgång, jag lovar! Lindas rivna äppelsockerkaka 12 bitar 3 ägg 2 ½ dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver ½ tsk …

2

Godaste havrebollarna

Jag älskar havrebollar! Och dessa är magiskt goda. Jag får alltid beröm för dessa godingar av vänner när jag bjuder dem. Och barnen ÄLSKAR dem! Smaka gärna av smeten innan du gör bollar så kan du alltid tillsätta mer av någon ingrediens du gillar extra mycket. Godaste havrebollarna Ca 20 st 8 dl havregryn 150 …

0

Kladdkaka

En klassisk kladdkaka är alltid rätt och fantastiskt gott! Det här receptet är väl beprövat och ger en helt perfekt kladdkaka. Gräddningstiden kan man variera lite beroende på om man vill ha den väldigt kladdig eller lite mindre kladdig. Runt 20 min ger en väl kladdig kladdkaka och därefter blir det lite fastare för varje …

0

Segmjuk ananaskaka

En vansinnigt god och lättbakad ananaskaka. Ananas på mjuka kakor är verkligen gott och det här receptet ger en mjuk, men lite seg kaka som är en riktig favorit! Den passar både till vardagsfikat, men även som dessert på ett kalas eller efter middagen. Jag älskar denna ananaskaka, så god! Servera gärna med vispgrädde eller …

0

Festbröd med flingsalt

Festligt ruccolabröd med flingsalt på toppen. Supergott och läckert att bjuda på till maten, på buffén eller ta med på utflykten. Festbröd med flingsalt Ca 16 bitar Dubbla satsen om du vill göra två bröd eller ett stort. 12 g jäst (¼ pkt) 2 ½ dl vatten, ljummet 1 tsk salt 1 msk rapsolja 5–6 …

0

Lindas enkla äppelkaka

Med bara 4 ingredienser i smeten bakar man enkelt denna drömgoda äppelkaka. Det behöver inte vara svårare än så här att slänga ihop en riktigt, riktigt god äppelkaka. Lindas enkla äppelkaka Ca 10 bitar 1 ägg 1 ½ dl strösocker 1 ½ dl vetemjöl 50 g smör, smält Garnering 1–2 äpplen 2–3 tsk strösocker ½ …

0

Mjölkchokladsnittar

Riktigt läckra knapriga mjölkchokladsnittar!

0

5 orimligt goda avokadomackor

<!– –> Artikeln är ett annonssamarbete med ICA   Avokado på smörgåsen är en klassiker som går att variera på många olika sätt. Här är 5 överjordiskt smarriga avokadomackor du bara måste testa. 1. Triss i grönt – avokadotoast med pesto och spenat Härliga smaker utlovas i den här grillade surdegstoasten fylld med spenat, pesto, …

0

Enkla brytlimpor

Enkla brytlimpor! Mycket lättbakade bröd som innehåller få ingredienser. Degen jäser ihop på plåten vilket gör bröden extremt saftiga! Enkla brytlimpor Ca 5 st 50 g jäst 6 dl vatten, fingervarmt 2 tsk salt 3 msk rapsolja 15–16 dl vetemjöl GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om …

0

Skolans fisksås

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA MIN NYA BOK: LINDAS JULBAK! Skolans  kalla fisksås är verkligen supergod! Och mycket enkel att göra! Och det bästa av allt är att alla mina fem barn gillar den. Tänk på att inte tillsätta för mycket vitpeppar, det räcker med att pudra över lite grann och sedan röra om. Jag …

0

Snabba äppelmosbullar

Hastbullar med äppelmos. Underbart goda, läckra bullar bakade med bakpulver (som inte behöver jäsa). Hastbullar är klassiska bakpulverbullar som ofta bakas med en kanelfyllning på toppen. Den här varianten innehåller äppelmos istället – såååå gott! De är klara på mindre än 30 min, vilket är toppen! Tips! Gör en halv sats deg om du vill göra 10 bullar! …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x