Fudge brownies är en av mina favoritkakor (jag har många favoriter 😉 ) De är lite kladdiga, mjuka och har en livsfarligt god, krämig chokladtryffel på toppen. De är oemotståndligt goda! Och enkla att baka! Jag gör egentligen bara enkla bakverk eftersom mitt motto är: Det ska vara enkelt och gott att baka!
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!
Fudge brownies
Ca 20 bitar125 g smör
2 ½ dl strösocker
1 dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
Chokladtryffel
1 ½ dl vispgrädde
200 g mörk choklad
½ tsk smörGarnering
ev flingsalt (frivilligt)GÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.
2. Lägg i ett bakplåtspapper i en form, ca 18 x 25 cm eller smörj och bröa den. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. (Det går också att göra kakan i en rund form, 23–24 cm i diameter). Grädda kakan mitt i ugnen i 23–26 min. Låt den svalna i formen.
3. Chokladtryffel: Koka upp grädden i en kastrull.
4. Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i eftervärmen. Rör om. Häll tryffeln i en skål och låt den stå i kylen i någon timme och tjockna, men inte stelna. Rör om då och då.
5. Bred ut tryffeln på kakan när den tjocknat och blivit bredbar. Skär kakan i rutor, ca 5 x 4 st. Strö eventuellt lite flingsalt på några av rutorna när de svalnat.
[caption id="attachment_7234" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg i kastrullen och rör om. Blanda sist i mjölet och rör ihop allt till en slät smet.[/caption]
[caption id="attachment_7235" align="" width="860"] 2. Lägg i ett bakplåtspapper i en form, ca 18 x 25 cm eller smörj och bröa den. Häll smeten i formen och bred ut den med en slickepott. Grädda kakan mitt i ugnen i 23–26 min. Låt den svalna i formen.[/caption]
[caption id="attachment_7236" align="" width="860"] 3. Chokladtryffel: Koka upp grädden i en kastrull.[/caption]
[caption id="attachment_7237" align="" width="860"] 4. Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i eftervärmen. Rör om. Häll tryffeln i en skål och låt den stå i kylen i någon timme och tjockna, men inte stelna. Rör om då och då.[/caption]
[caption id="attachment_7238" align="" width="860"] 5. Bred ut tryffeln på kakan när den tjocknat och blivit bredbar. Skär kakan i rutor, ca 5 x 4 st. Strö eventuellt lite flingsalt på några av rutorna när de svalnat.[/caption]
Första gången du loggar in via sociala media samlar vi in din publika profil baserat på dina integritetsinställningar. Vi hämtar också din e-mail för att automatiskt kunna skapa ett användarkonto på vår webbplats. Så fort ditt användarkonto är skapat kommer du loggas in på detta konto.
Instämmer ejInstämmer
Jag samtycker att ett användarkonto skapas
Första gången du loggar in via sociala media samlar vi in din publika profil baserat på dina integritetsinställningar. Vi hämtar också din e-mail för att automatiskt kunna skapa ett användarkonto på vår webbplats. Så fort ditt användarkonto är skapat kommer du loggas in på detta konto.
Sötsyrlig citronpaj med frasig brotten, krämig fyllning och fluffig vispgrädde. En lyxig favoritpaj som både vi vuxna och mina barn älskar! Citronpaj är galet gott, en perfekt dessert som dessutom är lätt att baka! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Gör fluffig, supergod, lättgjord citronmousse till dessert – receptet finns här! CITRONPAJ Ca 12 bitar125 g smör3 …
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) En makalöst god äppelkaka. Smeten har samma grund som kladdkaka, men innehåller även bakpulver vilket gör att den blir lite mer mjuk som sockerkaka, men ändå oerhört mjuk, saftig, smakrik och härlig i konsistensen! En galet god äppelkaka! Tips! Baka en ljuvlig äppelkladdkaka – klicka här för recept! …
Ett vansinnigt gott och lättbakat bröd som är perfekt att äta till frukost, till en sallad eller till middagen. Brödet som passar alla tillfällen. Tips om du vill kalljäsa brödet! Gör degen på kvällen, tryck ut den i formen och låt den jäsa övertäckt i kylen över natten. Grädda direkt när du vaknar. Så smart! Här …
Mikrosockerkaka eller mugcake. På två minuter har du en färdig sockerkaka som blir ljuvligt god och mjuk. Perfekt när du blir sugen på en kaka och du vill äta det på en gång! Sockerkakan gör du enkelt i mikron på bara en till två minuter. Tips! Så gör du mikrokladdkaka på 1 minut – klicka …
Filmjölksfrallor – som filmjölkslimpa, men frallor i stället! Snabba, enkla och mycket goda bröd som passar perfekt till frukost. Degen gör man på fem minuter och sedan gräddas de i bara ca 10 min! Underbara bröd! Filmjölksfrallor Ca 9 st 4 dl vetemjöl 2 dl grahamsmjöl eller rågmjöl (kan även bytas ut mot vetemjöl) …
Semmelsockerkaka – wow vad god den är! En riktigt läcker tårta att bjuda på! Och den är lätt att baka också. En riktig höjdare! Tips! Baka ljuvligt goda, läckra semmelmuffins – klicka här för recept! TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i …
Tips! Baka filmjölkslimpa på 5 minuter + gräddning – klicka här för recept! Oerhört saftiga, goda grötfrallor som är lätta att baka. Degen trycks ut direkt på plåten och de blir mycket saftiga både av gröten i degen och att den gräddas ihop på en plåt. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Grötbröd …
VEGO KIKÄRTSGRYTA Det är enkelt att laga denna underbara vego-kikärtsgryta. Såsig och matig med härlig smak av curry, vitlök och spenat. En gryta som direkt blev en ny favorit av mig! Tips! Stekt avokado är ljuvligt gott att äta istället för kött – klicka här för recept! TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, …
Ljuvligt goda semlor – de här semmelbullarna är fluffiga, luftiga och underbart goda! Ett favoritrecept som jag varmt rekommenderar! Tips! Baka en superläcker semmelfläta som räcker till många – klicka här för recept! Tips! Baka en gudomligt god semmelkladdkaka – klicka här för recept! Semlor Ca 30 st 50 g jäst 3 dl mjölk, …
Här får ni två recept på pajdeg, till en söt, klassisk bärpaj och till en matig, klassisk matpaj. Fyllningen kan varieras efter egen smak Här får ni tips på ost- och skinkpaj – klicka för recept! Här får ni tips på bärpaj – klicka för recept! Pajdeg (matig paj), recept: 125 g smör, kylskåpskallt 1 nypa salt …
[caption id="attachment_84149" align="aligncenter" width="908"] Foto: Linda Andersson[/caption] MJÖLKCHOKLADSNITTAR Både spröda & sega kakor som är helt underbara! Ja, de är galet goda och enkla att baka Chokladsnittar Ca 40 st 75 g smör, rumsvarmt ¾ dl strösocker ¾ dl brunt farinsocker ½ ägg 1 ½ tsk vaniljsocker ¼ tsk bikarbonat 1 liten nypa salt 2 …
Det finns inget godare än nybakt bröd. Här får ni ett toppenrecept på enkla, klassiska frukostfrallor! De är ljuvligt goda! Tips! Byt ut vattnet mot mjölk då blir bröden lite mjukare i konsistensen. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt …
NYTTIG SNABBMAT Det går så snabbt och enkelt att tillaga denna nyttiga, supergoda rätt. Ät de stekta grönsakerna som de är Ät grönsakerna som de är eller servera till en bit kyckling, lax, köttbit, grönsaksbiff, ris eller något annat du gillar. Alla grönsaker som är hårda går att woka. Gurka och tomater innehåller för mycket …
Hemgjord pizza i långpanna är ljuvligt gott och en uppskattad rätt som alla i familjen älskar. Och alla kan ta valfri storlek på pizzabiten vilket är perfekt! Tips! Gör hemgjord calzone – klicka här för recept! PIZZA 2 plåtar 25 g jäst 6 dl vatten, fingervarmt 2 tsk salt 3 msk rapsolja 15–16 dl vetemjöl …