GRÖNSAKSLÅDA Nyttig, mättande och ljuvligt god grönsakslåda. Grönsakerna kan varieras efter egen smak och utefter från vad man har hemma. Jag använde en del wokgrönsaker, men man kan självklart bara använda färska grönsaker om man vill. Tips! Strö över parmesanost på gransakslådan direkt när den kommer ur ugnen!
Tips! Nyttiga grönsaksbiffar som är underbart goda och enkla att tillaga – klicka här för recept!
Grönsakslåda
1 form
700–1000 g broccoli
3 morötter, skurna i bitar
500 g wokgrönsaker (frysta, men tinade)
1 lök, skuren i bitar
timjan eller basilika
salt
Äggstanning
4 ägg
6 dl mjölk
salt
peppar
(ev. 1–2 klyftor pressad vitlök)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka broccolin och morötterna i saltat vatten i ca 10 min.
2. Blanda alla grönsaker i en gratängform. Salta lite och rör om. Strö över färska kryddor, timjan eller basilika.
3. Vispa upp äggen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda ordentligt. Salta och peppra.
4. Häll äggblandingen över grönsakerna.
5. Grädda grönsakerna längst ner i ugnen i 25–30 min.