Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar Lindas jul Lindas saffran

Saffranssol

Saffranssol – en ljuvligt god, saftig saffransbulle som räcker till många. Bryt loss en solstråle och njut av den underbart bullen som du kan fylla med tre olika fyllningar (läs nedan i receptet). Här finns recept på fler goda, läckra saffransbullar – klicka här!

Saffranssol

Ca 16 bitar 25 g jäst 5 dl mjölk, fingervarm ½ g saffran (1 påse) 1 dl strösocker ½ krm salt ½ tsk mortlade kardemummakärnor 150 g smör, rumsvarmt ca 14 dl vetemjöl Vaniljfyllning ca 150 g smör, rumsvarmt 3 msk vaniljsocker eller Kanelfyllning ca 150 g smör, rumsvarmt 6 msk strösocker  2 tsk kanel eller Mandelmassfyllning ca 150 g smör, rumsvarmt 3 msk strösocker 150 g mandelmassa, riven Garnering 1 ägg florsocker (ev.pärlsocker) GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och saffran och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. 2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. 3. Dela degen i fyra delar. 4. Kavla ut degbitarna till tunna rundlar, så att de precis får plats på plåten. 5. Lägg en rundel på en plåt med bakplåtspapper. Välj en av fyllningarna. 6. Bred ut 1/3 av smöret på den understa degplattan. Strö över vaniljsocker (eller ingredienser från de andra fyllningar. 7. Lägg på platta två och upprepa punkt nr 6. 8. Lägg på platta tre och upprepa punkt nr 6.  Lägg sist på den fjärde degplattan. 9. Mät ut mittpunkten och tryck försiktigt ner ett litet glas i mitten. 10. Dela  degplattan i fyra delar utifrån cirkeln i mitten. Dela därefter varje fjärdedel i fyra bitar. Totalt ska det bli 16 strålar i solen. 11. Pensla degen med ägg och strö eventuellt över lite pärlsocker. Sätt ugnen på 225 grader. Låt solen jäsa i ca 15 min (den har redan jäst en stund medan du jobbat med den). 12. Grädda solbullen  längst ner i ugnen i 25–30 min. Håll koll så att den får lagom med färg. Låt kakan svalna på plåten. Pudra gärna över florsocker före servering.
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

After Eight kladdkaka

Ljuvligt god, lyxig mintchokladkaka med en härlig kladdkakebotten! Servera gärna med en klick vispgrädde om du vill äta den som dessert eller ät rutorna som de är. After Eight kladdkaka Ca 24 bitar bitar 150 g smör, smält 2 ½ dl strösocker ¾ dl kakao 2 tsk vaniljsocker
 ½ krm salt 1 ¾ dl vetemjöl 3 ägg
 …

0

Saffranssol med vaniljsmörfyllning

Saffranssol – en superläcker, supergod, mycket saftig saffransbulle som räcker till många. Den är oerhört saftig med en underbart god saftig, smörfyllning! Bryt loss en solstråle och njut av den underbart saftiga, goda saffransbullen som är fylld av härlig vaniljsmörkräm. Saffranssol med vaniljsmörfyllning Ca 16 bitar 25 g jäst 5 dl mjölk, fingervarm ½ g …

0

Lindas fiskgryta

Fiskgryta. En fantastiskt god fiskgryta med räkor i. En riktigt lyxig, ljuvligt god fisksoppa som är lika god som proffskockarnas recept. Serveringstips: Servera grytan med en klick Aioli i tallriken. Tips! Gör egen Aioli – klicka här för mitt goda Aioli-recept! Lindas fiskgryta 6-8 portioner Fräs i stor kastrull: 600 g räkor med skal 1 …

0

Aioli

Aioli går snabbt att vispa ihop och passar mycket bra till kött, fisk och räkor. Tänk på att tillsätta olja droppvis i början och fortsätt vispa ordentligt tills oljan blandats i massan. Aioli 2 äggulor 2 ½ dl matolja eller rapsolja ½ dl olivolja 2 vitlöksklyftor, pressade  ca 1 tsk pressad citronsaft salt vitpeppar GÖR SÅ …

0

Snabblimpa

Ljuvligt god snabblimpa! Arbetstiden för den här limpan är 5 minuter, helt perfekt när man vill ha ett snabbt frukostbröd. Duka fram och förbered resten av frukosten medan brödet gräddas i ugnen. Tips! Både vetemjöl och rågsikt funkar lika bra i degen. Rågsikt innehåller 60 procent vetemjöl och 40 procent rågmjöl vilket gör att brödet får …

0

Ljuvlig äppelkaka

Ljuvlig äppelkaka. En supersaftig, fantastiskt god och läcker äppelkaka. Den har en rykande åtgång kan jag lova. Ät den som den är eller servera den med hemgjord vaniljvisp eller vaniljsås om du vill ha en läcker dessert. Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen!    Recept på hemgjord vaniljvisp – klicka här! Ljuvlig äppelkaka …

1

Rågsiktsfrukostrutor

Underbart goda, lättbakade rågsiktsfrukostrutor! Degen kan kalljäsa i kylen över natten och gräddas direkt när man vaknar. Antingen låter man degen jäsa i bunken och så bakar man ut dem från punkt 2 på morgonen. Eller så låter man degen jäsa i formar eller på plåtar i kylen och gräddar direkt när man vaknar. Båda …

0

Chokladkolakladdtårta

Chokladkolakladdtårta! En riktigt superläcker chokladdröm för alla chokladälskare! Den är fantastiskt god och håller flera dagar i kylskåpet. Kladdkaka med ett drömgott täcke av chokladkola! Går även bra att frysa in. Tips! Baka den allra läckraste Daimtårtan – klicka här för recept! Obs! Kladdkaka är en extra hög kladdkaka, en dubbelsats! Därför innehåller den mycket …

4

Nyttigare müsligodis

Müsli, kokos och mörk choklad är magiskt gott ihop! Välj en choklad som är mörk och innehåller så lite godis som möjligt så blir dina müslibitar ett godis som är mycket nyttigare än vanligt och galet gott! Mättande och nyttigare än vanligt godis. Gudomligt gott! Här hittar du fler goda, nyttiga recept – klicka här! …

2

Fransk ananaskaka

En drömgod, lyxig, lättbakad ananaskaka med härliga lite frasiga, segmjuka kanter. Servera gärna med vispgrädde eller vaniljsås. Baka en underbar fransk hallonkaka – klicka här för recept! Fransk ananaskaka 10–12 bitar 2 ägg 2 ½ dl strösocker 2 ¼ dl vetemjöl ¾ tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker På toppen 3 ananasringar, skurna i bitar 2 tsk …

1

Kanelbullesverigekaka

Kanelbullesverigekaka. En av de allra saftigaste kakorna som finns! Och den här har jag fyllt med en superläcker, god kanelbullesmakande fyllning! Så vansinnigt god! KANELBULLESVERIGEKAKA Ca 12 bitar 3 st ägg 3 dl strösocker 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 dl kokhett vatten Fyllning 100 g smör 1 dl mjölk 1 msk vaniljsocker 2 …

0

Brytbrödlimpa

Brytbrödlimpa! Lättgjord, saftig limpa som kan ätas till frukost eller serveras som måltidsbröd till middagen. Ett toppenbröd som passar alla tillfällen. Tips! Strö både vallmofrön och flingsalt på brödet om du ska servera det till en festmåltid! Brytbrödlimpa 2 st 50 g jäst 6 dl vatten, fingervarm 2 tsk salt 3 msk rapsolja 15–16 dl …

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x