Bloggar Lindas Bakskola Lindas jul Lindas saffran

Saffransbullar med tre fyllningar

Fyllda saffransbullar. Ljuvligt goda, superläckra saffransbullar med mandelmassfyllning. Jag tipsar också 3 superläckra, goda fyllningar som kan användas i bullarna, fyllning 1, 2 och 3.

Här hittar du recept på fler superläckra, goda saffransbullar – klicka här!

Saffransbullar med tre fyllningar

Välj mellan tre olika, smarriga fyllningar. Antingen fyller du alla bullar med samma fyllning. Eller gör en halv sats och fyll hälften med en annan fyllning.

Ca 26 st

Deg
½ g saffran + 1 tsk strösocker
50 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 ½ dl strösocker
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
1 krm salt
2 ägg
175 g smör, rumsvarmt
12–13 dl vetemjöl

Fyllning 1 (mandelmassa)
125 g mandelmassa, riven
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Fyllning 2 (vit choklad)
100 g smör, rumsvarmt
200 g vit choklad, hackad
2 tsk vaniljsocker

Fyllning 3 (vaniljfyllning)
150 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Garnering
1 ägg
florsocker  eller pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Mortla saffran och strösocker. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt saffran, strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 26 bitar. Forma släta bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

3. Valfri fyllning: Blanda ihop alla ingredienserna till en smulig massa. Tryck ihop ca 26 kulor av massan.

4. Tryck ner en kula i varje bulle. Låt bullarna jäsa i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Pensla bullarna (degen) med uppvispat ägg. Strö ev. över pärlsocker.

6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–9 min. Låt dem svalna på ett galler.

7. Pudra florsocker över bullarna före servering (om du inte pudrat över pärlsocker innan gräddning.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Smörkrämsfyllda saffransbullar

Gudomligt goda, saftiga, härliga saffransbullar fyllda med vaniljsmörkräm. Smörkrämsfyllda saffransbullar Ca 30 st Fyllning 150 g smör, rumsvarmt 1 ½ dl strösocker 1 msk vaniljsocker Deg ½ g saffran + 1 tsk strösocker 50 g jäst 3 dl mjölk, fingervarm 1 ½ dl strösocker ½ tsk kardemummakärnor, mortlade 1 krm salt 3 ägg 225 g smör, rumsvarmt 12–14 …

1

Lindas saffransbullar

Underbara, supersaftiga saffransbullar. Fyllningen kan självklart varieras efter det man tycker är godast! Se nedan olika förslag. Tips! Här finns fler läckra recept med saffran – klicka här! Lindas saffransbullar TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) ca 30 st 50 g jäst 6 dl mjölk, fingervarm 2 påsar saffran (1 påse funkar också beroende på …

1

Snabba frallor

Snabba frallor. Det är underbart med  nybakat bröd till frukost. De här bröden tar bara några minuter att göra och gräddningstiden är också kort. Bröden är allra godast nygräddade. Frys in de som blir över direkt och ta fram och tina dem försiktigt i mikron och ät dem ljumna. SNABBA FRALLOR 12 st  7 dl …

0

Knäck

Knäckande gott! Julens godaste knäck! Ett väl beprövat recept som alltid lyckas! Det är viktigt att knäcken kokar upp ända till 124 grader så den får rätt konsistens när den stelnar. Man kan även använda kulprovet om man inte har någon termometer (men det är inte lika tillförlitligt). Läs om kulprovet här! Så lyckas du med …

0

Seg kolaknäck

Seg kolaknäck! Julens godaste knäck! Ett väl beprövat recept som alltid lyckas! Det är viktigt att knäcken kokar upp ända till 124 grader så den får rätt konsistens när den stelnar. Man kan även använda kulprovet om man inte har någon termometer (men det är inte lika tillförlitligt). Läs om kulprovet här! Så lyckas du med …

0

Enkel långfranska

Enkel långfranska. Saftig, härlig limpa som passar både till frukost eller som tillbehör till middagen. Här hittar du fler enkla, goda brödrecept – klicka här! Enkel långfranska 2 st 50 g jäst 7 dl vatten, fingervarmt 2 msk rapsolja 2 tsk salt 17–18 dl vetemjöl GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. …

5

Rågsiktsfrallor

Mjuka, saftiga och supergoda frukostfrallor med både rågsikt och vetemjöl i degen. De går bra att frysa in och ta fram vid behov. Här hittar du recept på fler goda frallor – klicka här! Rågsiktsfrallor Ca 24 st 50 g jäst 6 dl vatten ½ dl rapsolja 2 tsk salt 10 dl rågsikt 5–6 dl …

6

Bönsallad

BÖNSALLAD Nyttig, supergod, mättande bönsallad – full med nyttigheter. Den är god att äta som den är med en klick Keso eller som tillbehör till kyckling, lax eller en bit kött. Recept på god vinägrettdressingen hittar ni här! Bönsallad 3 tetrapack (eller burkar) blandade bönor (380 g/st inklusive vätska) ½–1 gurka 1 rödlök 1 näve …

0

Saffransfrallor

Saffransfrallor – luftiga, saftiga, supergoda bröd med härlig saffranssmak. Saffran i brödet är verkligen gott!  Tips!  2 dl vetemjöl kan bytas ut mot grahamsmjöl om man vill ha mer fibrer i brödet. Här finns recept på massor av supergoda saffransbakverk – klicka här! Baka julens godaste kavring – klicka här för recept! SAFFRANSFRALLOR 25 st 50 …

0

Julgodis topplista

Julgodis topplista enligt Googles sökningar. Klicka på godisnamnen för att komma till recepten! Knäck. Rocky road. Fudge. Kola. Tryffel. Kanderade mandlar. Chokladbräck. Ischoklad.

0

15-minuters frallor

  15-minutersfrallor – snabba, supergoda och mycket lättolkade bröd som är perfekt att slänga ihop på t ex helgmorgonen eller semestern när man snabbt vill ha nybakat bröd! Bröden går lika bra att baka med vetemjöl som med rågsikt (som innehåller 60 % vetemjöl och 40 % rågmjöl). 15-minuters frallor 9 st 6 dl vetemjöl …

0

Fyllda saffransbullar

Fyllda saffransbullar. Ljuvligt goda, superläckra saffransbullar med mandelmassfyllning. Jag tipsar också 3 superläckra, goda fyllningar som kan användas i bullarna, fyllning 1, 2 och 3. Här hittar du recept på fler superläckra, goda saffransbullar – klicka här! Fyllda saffransbullar Ca 26 st Deg ½ g saffran + 1 tsk strösocker 50 g jäst 3 dl mjölk, …

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x