Knäck
Du kanske också gillar...
Fler recept...
Seg kolaknäck
Seg kolaknäck! Julens godaste knäck! Ett väl beprövat recept som alltid lyckas! Det är viktigt att knäcken kokar upp ända till 124 grader så den får rätt konsistens när den stelnar. Man kan även använda kulprovet om man inte har någon termometer (men det är inte lika tillförlitligt). Läs om kulprovet här! Så lyckas du med …
Enkel långfranska
Enkel långfranska. Saftig, härlig limpa som passar både till frukost eller som tillbehör till middagen. Här hittar du fler enkla, goda brödrecept – klicka här! Enkel långfranska 2 st 50 g jäst 7 dl vatten, fingervarmt 2 msk rapsolja 2 tsk salt 17–18 dl vetemjöl GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. …
Rågsiktsfrallor
Mjuka, saftiga och supergoda frukostfrallor med både rågsikt och vetemjöl i degen. De går bra att frysa in och ta fram vid behov. Här hittar du recept på fler goda frallor – klicka här! Rågsiktsfrallor Ca 24 st 50 g jäst 6 dl vatten ½ dl rapsolja 2 tsk salt 10 dl rågsikt 5–6 dl …