Saffransfrallor – luftiga, saftiga, supergoda bröd med härlig saffranssmak. Saffran i brödet är verkligen gott! Tips! 2 dl vetemjöl kan bytas ut mot grahamsmjöl om man vill ha mer fibrer i brödet.
Här finns recept på massor av supergoda saffransbakverk – klicka här!
Baka julens godaste kavring – klicka här för recept!
SAFFRANSFRALLOR
25 st
50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm (eller vatten)
½ g saffran (1 påse)
2 tsk salt
3 msk rapsolja
ca 15 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt saffran och lös upp den i mjölkblandningen. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget och blanda ihop allt till en smidigt deg. Knåda den i några minuter.
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
3. Dela degen i ca 24 lika stora delar. Forma dem till avlånga frallor (eller runda). Lägg dem på en plåt, klädd med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda frallorna mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på ett galler.