Bloggar Lindas Bakskola Lindas jul Lindas saffran

Fyllda saffransbullar

Fyllda saffransbullar. Ljuvligt goda, superläckra saffransbullar med mandelmassfyllning. Jag tipsar också 3 superläckra, goda fyllningar som kan användas i bullarna, fyllning 1, 2 och 3.

Här hittar du recept på fler superläckra, goda saffransbullar – klicka här!

Fyllda saffransbullar

Ca 26 st

Deg
½ g saffran + 1 tsk strösocker
50 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 ½ dl strösocker
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
1 krm salt
2 ägg
175 g smör, rumsvarmt
12–13 dl vetemjöl

Fyllning 1 (mandelmassa)
125 g mandelmassa, riven
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Fyllning 2 (vaniljfyllning)
150 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Fyllning 3 (vit choklad)
100 g smör, rumsvarmt
200 g vit choklad, hackad
2 tsk vaniljsocker

Garnering
1 ägg
florsocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Mortla saffran och strösocker. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt saffran, strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 26 bitar. Forma släta bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

3. Valfri fyllning: Blanda ihop alla ingredienserna till en smulig massa. Tryck ihop ca 26 kulor av massan.

4. Tryck ner en kula i varje bulle. Låt bullarna jäsa i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Pensla bullarna (degen) med uppvispat ägg.

6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–9 min. Låt dem svalna på ett galler.

7. Pudra florsocker över bullarna före servering.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Berit Dahl
Berit Dahl
3 år sedan

Absolut de godaste bullar jag nånsin ätit!!!

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Pepparkakor

Pepparkakorna blir lika goda och spröda som färdigköpta pepparkakor! Kavla ut degen riktigt tunn så blir kakorna riktigt, riktigt spröda. PEPPARKAKOR Spröda, goda, smakrika pepparkakor. Den här degen är väl beprövad och degen är lätt att kavla ut och kakorna är riktigt spröda och goda! Tips! Baka franska pepparkakor som inte behöver kavlas! Klicka här …

0

Saffranslimpa

Saffranslimpa – en supersaftig, läcker, god limpa med härlig saffranssmak. Saffran i brödet är verkligen gott! Om du endast vill baka en limpa så gör du en halv sats deg och bakar ut i en limpform. Tips!  2 dl vetemjöl kan bytas ut mot grahamsmjöl om man vill ha mer fibrer i brödet. Här finns recept …

2

Grönsakslåda

GRÖNSAKSLÅDA Nyttig, mättande och ljuvligt god grönsakslåda. Grönsakerna kan varieras efter egen smak och utefter från vad man har hemma. Jag använde en del wokgrönsaker, men man kan självklart bara använda färska grönsaker om man vill. Tips! Strö över parmesanost på gransakslådan direkt när den kommer ur ugnen! Tips! Nyttiga grönsaksbiffar som är underbart goda och …

0

Lussebullar

LUSSEBULLAR Ett välbeprövat, klassiskt recept på lussebullar som ger de allra saftigaste, fluffigaste bullarna! Tips! Lussebullar i olika former – klicka här och titta hur du kan forma dina bullar! Lussebullar Ca 30–40 beroende på storlek 50 g jäst 6 dl mjölk, fingervarm 2 påsar saffran (1 påse funkar också beroende på hur mycket saffranssmak …

0

Citronpaj med hallongrädde

Drömgod citronpaj med frasig brotten, krämig fyllning och fluffig hallongrädde. En lyxig favoritpaj som både vi vuxna och mina barn älskar! Gör fluffig, supergod, lättgjord citronmousse till dessert – receptet finns här! CITRONPAJ MED HALLONGRÄDDE Ca 12 bitar 125 g smör 3 dl vetemjöl 1 dl strösocker ½ krm flingsalt (eller en nypa vanligt salt) Citronfyllning 3 …

0

Klippta rågsiktsfrallor

KLIPPTA RÅGSIKTSFRALLOR Oerhört mjuka, saftiga goda frukostfrallor med både rågsikt och vetemjöl i degen. De går bra att frysa in och ta fram vid behov. Här hittar du recept på fler goda frallor – klicka här! Klippta rågsiktsfrallor Ca 20 st 50 g jäst 5 dl vatten 50 g smör, rumsvarmt 2 tsk salt 7 …

3

Saffranssol

Saffranssol – en ljuvligt god, saftig saffransbulle som räcker till många. Bryt loss en solstråle och njut av den underbart bullen som du kan fylla med tre olika fyllningar (läs nedan i receptet). Här finns recept på fler goda, läckra saffransbullar – klicka här! Saffranssol Ca 16 bitar 25 g jäst 5 dl mjölk, fingervarm …

0

After Eight kladdkaka

Ljuvligt god, lyxig mintchokladkaka med en härlig kladdkakebotten! Servera gärna med en klick vispgrädde om du vill äta den som dessert eller ät rutorna som de är. After Eight kladdkaka Ca 24 bitar bitar 150 g smör, smält 2 ½ dl strösocker ¾ dl kakao 2 tsk vaniljsocker
 ½ krm salt 1 ¾ dl vetemjöl 3 ägg
 …

0

Saffranssol med vaniljsmörfyllning

Saffranssol – en superläcker, supergod, mycket saftig saffransbulle som räcker till många. Den är oerhört saftig med en underbart god saftig, smörfyllning! Bryt loss en solstråle och njut av den underbart saftiga, goda saffransbullen som är fylld av härlig vaniljsmörkräm. Saffranssol med vaniljsmörfyllning Ca 16 bitar 25 g jäst 5 dl mjölk, fingervarm ½ g …

0

Lindas fiskgryta

Fiskgryta. En fantastiskt god fiskgryta med räkor i. En riktigt lyxig, ljuvligt god fisksoppa som är lika god som proffskockarnas recept. Serveringstips: Servera grytan med en klick Aioli i tallriken. Tips! Gör egen Aioli – klicka här för mitt goda Aioli-recept! Lindas fiskgryta 6-8 portioner Fräs i stor kastrull: 600 g räkor med skal 1 …

0

Aioli

Aioli går snabbt att vispa ihop och passar mycket bra till kött, fisk och räkor. Tänk på att tillsätta olja droppvis i början och fortsätt vispa ordentligt tills oljan blandats i massan. Aioli 2 äggulor 2 ½ dl matolja eller rapsolja ½ dl olivolja 2 vitlöksklyftor, pressade  ca 1 tsk pressad citronsaft salt vitpeppar GÖR SÅ …

0

Snabblimpa

Ljuvligt god snabblimpa! Arbetstiden för den här limpan är 5 minuter, helt perfekt när man vill ha ett snabbt frukostbröd. Duka fram och förbered resten av frukosten medan brödet gräddas i ugnen. Tips! Både vetemjöl och rågsikt funkar lika bra i degen. Rågsikt innehåller 60 procent vetemjöl och 40 procent rågmjöl vilket gör att brödet får …

0
1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x