Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Brytbröd på plåt

101 röster

dagens-receptbrytbrod6brytbrod9

Brytbröd blir väldigt saftigt, luftigt och gott eftersom bullarna jäser ihop med varandra på plåten. Det är enkelt att göra och räcker till många. Perfekt till kräftskivan, buffén eller en stor middag. Det går också bra att sära på bröden och frysa in dem till frukost.

Det är viktigt att knåda degen länge så glutentrådarna blir starka så bröden jäser upp och blir höga eftersom de bara jäser en gång.

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Brytbröd på plåt

Ca 30 st

Ett enkelt bröd som bara jäser en gång och räcker till många. Sockret sätter fart på jäsningen och förbränns helt under jäsningen.

50 g jäst
4 dl vatten, fingervarmt
½ msk strösocker
2 msk rapsolja
1 tsk salt
10–12 dl vetemjöl

Pensling & garnering
1 ägg
sesamfrön
vallmofrön
flingsalt

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.

2. Rulla ut degen till en längd. Dela den i tre delar och skär varje del i 10 bitar. Rulla dem till bollar.

3. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i 50–60 min. De ska jäsa ihop med varandra. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Pensla bröden med ägg och strö över sesamfrön, vallmofrön och flingsalt på bröden.

5. Grädda bröden längst ner i ugnen i 10–14 min. Låt dem svalna på plåten.

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.
2. Rulla ut degen till en längd. Dela den i tre delar och skär varje del i 10 bitar. Rulla dem till bollar.
2. Rulla ut degen till en längd. Dela den i tre delar och skär varje del i 10 bitar. Rulla dem till bollar.
3. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i 50–60 min. De ska jäsa ihop med varandra. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i 50–60 min. De ska jäsa ihop med varandra. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Pensla bröden med ägg och strö över sesamfrön, vallmofrön och flingsalt på bröden.
4. Pensla bröden med ägg och strö över sesamfrön, vallmofrön och flingsalt på bröden.
5. Grädda bröden längst ner i ugnen i 10–14 min. Låt dem svalna på plåten.
5. Grädda bröden längst ner i ugnen i 10–14 min. Låt dem svalna på plåten.

brytbrod8 utvald steg6 brytbrod6

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Snabb äppelkaka

Superenkel, saftig och ljuvligt god äppelkaka.

0

Fröknäcke (glutenfritt)

Nyttigt, glutenfritt fröknäcke som är enkelt att göra och himmelskt gott.

0

Saftig & kladdig chokladkaka

Mjuk och supersaftig, chokladfylld kaka som är aningen kladdig i mitten.

0

Lättbakat grytbröd

Oerhört saftigt bröd med en härlig, knaprig brödskorpa.

0

Banansockerkaka med kanel

En mosad banan i smeten gör sockerkakan oerhört saftig och god.

0

Knäckig toscakaka

Sagolikt saftig och mjuk kakbotten med en knäckig toscasmet på toppen som pricken över i.

0

Stora rågsiktsrutor i långpanna

Luftiga och saftiga brödrutor som är makalöst goda med smör och en skiva ost.

0

Mazarinkaka med hallonglasyr

Kombinationen frasig mördegsbotten, saftig mandelfyllning och sötsyrlig hallonglasyr är oslagbar.

0

Enkla frukostbrödet

Mjukt och saftigt bröd som endast jäser en gång direkt i formen.

0

Smulig hallonpajkaka

De sötsyrliga bären och den smuliga degen är en ljuvlig kombination.

0

Hallonbrownies i långpanna

Supersmarriga chokladrutor med sötsyrliga hallon i smeten.

0