Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd

Fröknäcke (glutenfritt)

8 röster

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Skarmavbild-2020-11-05-kl.-21.39.58-1024x872.pngTIPS! Vill du ha en suverän bakbok med julens alla recept?
Min bok Lindas julbak innehåller alla recept du behöver till julbaket.
KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA LINDAS JULBAK!

dagensreceptfroknacke7 froknacke3

Fröknäcke är superenkelt att göra, makalöst gott och det bästa av allt; nyttigt! Den här varianten är glutenfri och du kan själv välja om du vill smaksätta det med rosmarin, vilket är oerhört gott. Knäcket är gott att äta till frukost, smula i filmjölken, som tilltugg till fördrinken eller som tillbehör till kvällsfikat.

Tips!
Bovetemjölet i degen som är glutenfritt kan bytas ut mot vanligt vetemjöl, majsmjöl eller mandelmjöl.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Fröknäcke

1 plåt

Knaprigt, glutenfritt knäckebröd som är både nyttigt och makalöst gott. Tips! Tillsätt 1/2 tsk torkad rosmarin i smeten, det ger en extra smakupplevelse.

½ dl hela linfrön

½ dl sesamfrön

½ dl solrosfrön 

½ dl pumpakärnor 
2 tsk fiberhusk
1 ½ dl bovetemjöl
 (eller mandelmjöl, kokosmjöl eller vetemjöl)
1–2 krm salt
½ dl rapsolja

2 dl vatten, kokhett

Garnering

flingsalt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Rör om ordentligt.

2. Tillsätt olja och det kokheta vattnet. Rör om tills smeten blir geléaktig.

3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, till en tunn kaka som täcker hela papperet. Ta bort det övre papperet och strö lite flingsalt över degen. Lägg det på en ugnsplåt.

4. Grädda brödet mitt i ugnen i 60–70 min. Låt det svalna på plåten innan du bryter brödet i bitar.

1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Rör om ordentligt.
1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Rör om ordentligt.
2. Tillsätt olja och det kokheta vattnet. Rör om tills smeten blir geléaktig.
2. Tillsätt olja och det kokheta vattnet. Rör om tills smeten blir geléaktig.
3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, till en tunn kaka som täcker hela papperet. Ta bort det övre papperet och strö lite flingsalt över degen. Lägg det på en ugnsplåt.
3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, till en tunn kaka som täcker hela papperet. Ta bort det övre papperet och strö lite flingsalt över degen. Lägg det på en ugnsplåt.
4. Grädda brödet mitt i ugnen i 60–70 min. Låt det svalna på plåten innan du bryter brödet i bitar.
4. Grädda brödet mitt i ugnen i 60–70 min. Låt det svalna på plåten innan du bryter brödet i bitar.

froknacke1 froknacke4 froknacke7 froknacke6

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Saftig & kladdig chokladkaka

Mjuk och supersaftig, chokladfylld kaka som är aningen kladdig i mitten.

0

Lättbakat grytbröd

Oerhört saftigt bröd med en härlig, knaprig brödskorpa.

0

Banansockerkaka med kanel

En mosad banan i smeten gör sockerkakan oerhört saftig och god.

0

Knäckig toscakaka

Sagolikt saftig och mjuk kakbotten med en knäckig toscasmet på toppen som pricken över i.

0

Stora rågsiktsrutor i långpanna

Luftiga och saftiga brödrutor som är makalöst goda med smör och en skiva ost.

0

Mazarinkaka med hallonglasyr

Kombinationen frasig mördegsbotten, saftig mandelfyllning och sötsyrlig hallonglasyr är oslagbar.

0

Enkla frukostbrödet

Mjukt och saftigt bröd som endast jäser en gång direkt i formen.

0

Smulig hallonpajkaka

De sötsyrliga bären och den smuliga degen är en ljuvlig kombination.

0

Hallonbrownies i långpanna

Supersmarriga chokladrutor med sötsyrliga hallon i smeten.

0

Hallonkaka i limpform

Fantastisk, mjuk hallonkaka med lite segmjuka, frasiga kanter.

0

Hemgjord glass utan maskin

Fantastiskt krämig och lättgjord glass med hallon och frasiga chokladpuffar.

0