Dag: 30 maj, 2016 (sida 1 av 2)

Jordgubbsmoussetårta på browniebotten

jordgubbsmoussetårta12 jordgubbsmoussetårta15 jordgubbsmoussetårta9

TÅRTORNAS TÅRTA Ljuvligt god, fluffig jordgubbsmoussetårta på en underbart god browniebotten – tårtornas roll´s royce! Choklad och fluffig jordgubbsmousse är en perfekt kombination. Denna tårta passar på alla kalas; allt från stora fester, till buffé, skolavslutningar, student eller barnkalas.

Jordgubbsmoussetårta på browniebotten

Botten
100 g smör, smält
2 ½ dl strösocker
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl

6 gelatinblad
ca 500 g jordgubbar, frysta eller färska
3 äggulor
2 dl florsocker

Dekoration
jordgubbar
florsocker

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Klä botten och kanten på en springform, 23–24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Grädda bottnen mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna helt i formen.

3. Jordgubbsmousse: Lätt gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min.

4. Vispa äggulor och florsocker pösigt i en bunke.

5. Vispa grädden fluffig, men inte för hårt.

6. Mixa jordgubbarna till puré. Värm upp ca 1 dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och smält ner dem i de varma jordgubbarna. Blanda dem med resten av jordgubbarna och rör om.

7. Blanda ihop jordgubbspurén, äggulorna och grädden.

8. Bred ut jordgubbsmoussen över browniebottnen och låt den stå och stelna i kylen i 5–6 timmar.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Klä botten och kanten på en springform, 23–24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Grädda bottnen mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna helt i formen.

3. Jordgubbsmousse: Lätt gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min.

4. Vispa äggulor och florsocker pösigt i en bunke.

5. Vispa grädden fluffig, men inte för hårt.

6. Mixa jordgubbarna till puré. Värm upp ca 1 dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och smält ner dem i de varma jordgubbarna. Blanda dem med resten av jordgubbarna och rör om.

7. Blanda ihop jordgubbspurén, äggulorna och grädden.

jordgubbsmoussetårta10 jordgubbsmoussetårta11 jordgubbsmoussetårta14 jordgubbsmoussetårta13

jordgubbsmousse5 jordgubbsmousse6

MUMS VAD GOTT! Fluffig, härlig och ljuvligt god vit chokladmousse med underbara jordgubbar. En drömgod, perfekt dessert som går fort att göra! Beroende på hur stora portioner man serverar räcker den till 8–12 personer. En favoritdessert som är enkelt att göra och mycket uppskattad!

Superläcker kolatårta på en browniebotten – klicka här för recept!

Superläcker kolakaka med mjölkchokladkräm – klicka här för recept!

Ljuvligt god jordgubbskladdkaka – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna på InstagramFacebook & Snapchat: lindasbakskola för mer inspiration & fler recept!

Jordgubbsmousse

8–12 portioner (beroende på storlek)

Vit chokladmousse
150 g vit choklad, smält
1 äggula

Fyllning & garnering
ca 1 liter jordgubbar, frysta eller färska
ev. florsocker

Tips! Strö gärna över några knapriga grovhackade digestivekex på ytan före servering!

1. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt den vita, smälta chokladen samt äggula. Blanda försiktigt ihop allt till en slät mousse.

2. Mosa hälften av jordgubbarna. Blanda slarvigt ner dem i moussen.

3. Skär resten av jordgubbarna i bitar.

4. Lägg jordgubbsbitar i botten på glasen. Skeda ner jordgubbsmousse. Dekorera gärna med en jordgubbsbit. Pudra gärna över lite florsocker på jordgubben.

1. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt den vita, smälta chokladen samt äggulorna. Blanda försiktigt ihop allt till en slät mousse.

3. Skär resten av jordgubbarna i bitar.

2. Mosa hälften av jordgubbarna. Blanda slarvigt ner dem i moussen.

jordgubbsmousse2 jordgubbsmousse4 jordgubbsmousse3 jordgubbsmousseutvald

Webb-TV: Kvargfluffig Pavlova

Till midsommar är en frasiga pavlova med kvargfluff & bär en perfekt tårta. Kolla på filmen där jag bakar tårtan och även visar hur man gör det snygga, randiga mönstret på marängkanterna!