Lyfter tårtan

Pavlova_Linda

Linda

Webb-tv: Så gör du Pavlovan – klicka här!

DETTA RECEPT ÄR EN ANNONS I SAMARBETE MED VALIO

Kvargfluffig Pavlova!

Perfekt till sommarfester och när du bjudit hem många gäster. Den är enkel att göra och gästerna kommer att älska den! Frasig maräng med fluffig kvarggrädde och massa somriga bär – det kan inte bli fel!

Några tydliga fördelar med att baka med kvarg är att kvarg ger fyllig smak, saftig och fluffig konsistens och en fin fräschör. Kvarg är väldigt lätthanterligt och enkelt att baka med. Dessutom är Valios kvarg laktosfri vilket gör att fler kan äta bakverket.

Få mer inspiration på: www.valio.se/bakamedkvarg

Maräng

4 äggvitor
2 ½ dl strösocker
1 msk majsstärkelse
1 tsk vitvinsvinäger

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 150°C. Lägg äggvitor och socker i en bunke som går att använda för vattenbad. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Rör i bunken konstant till sockret har smält. Ta bunken från värmen och vispa till en fast maräng. Vänd ner majsstärkelse. Rör i vitvinsvinäger.

Bre runt marängen på bakplåtspappersklädd plåt, dra upp med en spatel längs med kanten så att det blir ett fint mönster. Se film på www.tidningenhembakat.se

Sätt plåten i ugnen och sänk värmen till 100°C. Grädda i cirka 1 ½ timme stäng av ugnen och öppna den lite. Låt marängen stå kvar tills ugnen är kall. Lägg pavlovan på ett fat.

Citronkvarggrädde

2 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35%
2 dl Valio Eila® laktosfri kvarg citron

GÖR SÅ HÄR
Vispa grädden fluffig. Rör i kvargen.

Dekorering
1 liter jordgubbar
1 citron
några klasar vinbär eller andra valfria bär

GÖR SÅ HÄR
Skölj och dela jordgubbarna. Sprid ut citronkvarggrädden ovanpå pavlovan. Toppa med jordgubbar och vinbär.
Gör skruvar av citronskal och dekorera med dessa. Så där! Smidigt, enkelt, somrigt, fluffigt och vansinnigt gott! Det är bara att njuta och jag lovar dig att alla gäster kommer att älska den!