TÅRTORNAS TÅRTA Ljuvligt god, fluffig jordgubbsmoussetårta på en underbart god browniebotten – tårtornas roll´s royce! Choklad och fluffig jordgubbsmousse är en perfekt kombination. Denna tårta passar på alla kalas; allt från stora fester, till buffé, skolavslutningar, student eller barnkalas.
[caption id="attachment_46097" align="" width="215"]Superläcker kolatårta på en browniebotten – klicka här för recept![/caption]
[caption id="attachment_46098" align="" width="215"]Ljuvligt god jordgubbskladdkaka – klicka här för recept![/caption]
Botten
100 g smör, smält 2 ½ dl strösocker ½ dl kakao 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt 2 ägg 1 ½ dl vetemjölJordgubbsmousse
6 gelatinblad ca 500 g jordgubbar, frysta eller färska3 äggulor2 dl florsocker6 dl vispgräddeDekorationjordgubbarflorsocker GÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Klä botten och kanten på en springform, 23–24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Grädda bottnen mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna helt i formen.
3. Jordgubbsmousse: Lätt gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min.
4. Vispa äggulor och florsocker pösigt i en bunke.
5. Vispa grädden fluffig, men inte för hårt.
6. Mixa jordgubbarna till puré. Värm upp ca 1 dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och smält ner dem i de varma jordgubbarna. Blanda dem med resten av jordgubbarna och rör om.
7. Blanda ihop jordgubbspurén, äggulorna och grädden.
8. Bred ut jordgubbsmoussen över browniebottnen och låt den stå och stelna i kylen i 5–6 timmar.
[caption id="attachment_46105" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.[/caption]
[caption id="attachment_46106" align="" width="860"] 2. Klä botten och kanten på en springform, 23–24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Grädda bottnen mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna helt i formen.[/caption]
[caption id="attachment_46107" align="" width="860"] 3. Jordgubbsmousse: Lätt gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min.[/caption]
[caption id="attachment_46108" align="" width="860"] 4. Vispa äggulor och florsocker pösigt i en bunke.[/caption]
[caption id="attachment_46109" align="" width="860"] 5. Vispa grädden fluffig, men inte för hårt.[/caption]
[caption id="attachment_46110" align="" width="860"] 6. Mixa jordgubbarna till puré. Värm upp ca 1 dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och smält ner dem i de varma jordgubbarna. Blanda dem med resten av jordgubbarna och rör om.[/caption]
[caption id="attachment_46111" align="" width="860"] 7. Blanda ihop jordgubbspurén, äggulorna och grädden.[/caption]
[caption id="attachment_46112" align="" width="860"] 8. Bred ut jordgubbsmoussen över browniebottnen och låt den stå och stelna i kylen i 5–6 timmar.[/caption]
Noblessekladdkaka är en perfekt dessert! Eller bjud på den som tårta på ett kalas. Noblesseplattorna innehåller knapriga, små krokantbitar som gör kakan extra god. Servera den gärna med vispgrädde eller vaniljglass! En riktigt läcker kaka med en lätt, kladdig chokladbotten. NOBLESSEKAKA 12 bitar 150 g smör 3 dl strösocker 3 msk kakao 1 krm salt 1 ¾ dl …
To view this video, please enable JavaScript and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video × Himmelskt god jordgubbstårta fylld med jordgubbsgrädde och härliga tårtbottnar som är mycket enkla att baka! Självklart kan du byta ut fyllningen och dekoreringen mot dina favoriter! JORDGUBBSTÅRTA Ca 15 bitar Botten3 ägg2 dl strösocker2 dl vetemjöl2 …