Dag: 16 juni, 2016 (sida 1 av 2)

5-minuters dessert

chokladgräddebär2 chokladgräddebär6

SUCCÉDESSERT Dippa färska bär, frukt och maränger i fluffig chokladgrädde. Blixtsnabb, drömgod dessert som bara tar några minuter att slänga ihop. En riktigt bra dessert som garanterat kommer göra succé!

Här hittar du fler goda desserter!

Här hittar du recept på superläckra kladdkakor!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

5-minuters dessert

Chokladgrädde
1 ½ msk kakao (eller 50 g mörk eller ljus choklad, smält)
1– 1 ½ msk florsocker

valfri frukt, bär och maränger

1. Blanda vispgrädde, kakao och florsocker. Vispa grädden fluffig. Eller vispa grädden fluffig ihop med smält choklad.  Dippa frukt, färska bär och maränger i grädden (den är också supergod att använda som tårfyllning).

1. Blanda vispgrädde, kakao och florsocker. Vispa grädden fluffig. Eller vispa grädden fluffig ihop med smält choklad.  Servera den som tårtfyllning eller dippa frukt och färska bär i den.

1. Blanda vispgrädde, kakao och florsocker. Vispa grädden fluffig. Eller vispa grädden fluffig ihop med smält choklad. Servera den som tårtfyllning eller dippa frukt och färska bär i den.

chokladgräddebär1 chokladgräddebär6 chokladgräddebär4 chokladgräddebär3

chokladgrädde1

Fluffig härlig grädde med smak av choklad. Supergott att dippa frukt och bär i eller som fyllning i tårtet. Eller spritsa den på bakelser. Man kan välja om man vill smaksätta den med kakao eller smält choklad.

Chokladgrädde

1 ½ msk kakao (eller 50 g mörk eller ljus choklad, smält)
1– 1 ½ msk florsocker

1. Blanda vispgrädde, kakao och florsocker. Vispa grädden fluffig. Eller vispa grädden fluffig ihop med smält choklad.  Servera den som tårtfyllning eller dippa frukt och färska bär i den.

Superläcker, god brownietårta med mjölkchokladkolakräm – klicka här eller på bilden för recept!

Smulig jordgubbspaj

smuligjordgubbspaj10 smuligjordgubbspaj11

Älskade jordgubbspaj! Jordgubbarna och den smuliga degen är en ljuvlig kombination. Jag älskar smulpaj – och fylld med jordgubbar blir den så galet god! Degen går fort att göra och sedan sköter den sig själv. Alltså – liten arbetsinsats och en gudomligt god paj. Bättre kan det knappast bli. Den passar att äta som dessert efter en god middag eller istället för tårta på ett kalas.

Smulig jordgubbspaj

Obs! Skölj jordgubbarna med vatten och torka dem med hushållspapper innan bakning.

Ca 12 portioner

Smuldeg
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver1 krm salt
2 dl havregryn
3 dl vetemjöl
125 g smör

Fyllning
25–30 jordgubbar (beroende på storlek, dela dem på mitten om de är stora)
ev. strösocker

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smuldeg: Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop dem med med smöret med fingrarna till en smulig deg.

2. Lägg 2 dl av smuldegen i en liten skål.

3. Smula ner den stora mängden smuldeg i bottnen på en pajform, 24–25 cm.

4. Tryck ner jordgubbarna i smuldegen. Strö strösocker över jordgubbarna. Smula ner resten av smuldegen mellan jordgubbarna.

5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 40 min. Servera gärna kakan med vaniljsås eller glass.

2. Lägg 2 dl av smuldegen i en liten skål.

3. Smula ner den stora mängden smuldeg i bottnen på en pajform, 24–25 cm.

4. Tryck ner jordgubbarna i smuldegen. Strö strösocker över jordgubbarna. Smula ner resten av smuldegen mellan jordgubbarna.

smuligjordgubbspaj6 smuligjordgubbspaj12 smuligjordgubbspaj8 smuligjordgubbspaj7 smuligjordgubbspaj9