Mördegsinbakad hallonpaj – klicka här för recept! Den är galet god!Segmjuk hallonkaka – superläcker! Klicka här för recept!Baka gott utan ugn! Den här cheesecaken är vansinnigt god och lätt att göra! Den består av smuliga Digestivekex och en fryst, krämig hallonfyllning. En perfekt kombination som är uppfriskande, fräsch och mycket, mycket god! En storfavorit! Det går bra att byta ut hallonen mot jordgubbar eller blåbär.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!Denna cheesecake görs i tre steg:1. Botten2. Fyllning3. Frysning
Fryst halloncheesecake
Botten20 Digestivekex75 g smör, smält Fyllning4 ägg (delas i vitor & gulor)2 dl strösocker200 g färskost, t ex philadelphia300 gram hallon, färska eller frysta
5 dl vispgräddeGÖR SÅ HÄR1. Smula sönder digestivekexen i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smulig massa.
2. Klä en springform med löstagbar kant, 24–2 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på kanterna (låt den gHäll smulorna i en springform med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna, .
3. Fyllning: Dela äggen och lägg vitorna och gulorna i separata skålar.
4. Bunke 1: Blanda gulorna, strösocker och färskost i en skål. Vispa ihop allt med en elvisp till en jämn smet.
5. Bunke 2: Vispa äggvitorna med en elvisp till ett hårt skum.
6. Bunke 3: Vispa grädden fluffig.
7. Smula sönder hälften av hallonen och låt resten vara hela. Blanda ner alla hallon i grädden (skål 3).
8. Blanda ihop de tre smeterna i bunkarna, äggulan, äggvitan och hallongrädden.
9. Häll hallonfyllningen ovanpå smulbottnen. Ställ den i kylen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram den 15–20 min före servering. De ska ätas fryst, men lite tinad på ytan.
[caption id="attachment_47128" align="" width="860"] 1. Smula sönder digestivekexen i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smulig massa.[/caption]
[caption id="attachment_47118" align="" width="860"] 2. Klä en springform med löstagbar kant, 24–2 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på kanterna (låt den gHäll smulorna i en springform med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna, .[/caption]
[caption id="attachment_47119" align="" width="860"] 3. Fyllning: Dela äggen och lägg vitorna och gulorna i separata skålar.[/caption]
[caption id="attachment_47120" align="" width="860"] 4. Bunke 1: Blanda gulorna, strösocker och färskost i en skål. Vispa ihop allt med en elvisp till en jämn smet.[/caption]
[caption id="attachment_47122" align="" width="860"] 5. Bunke 2: Vispa äggvitorna med en elvisp till ett hårt skum.[/caption]
[caption id="attachment_47123" align="" width="860"] 6. Bunke 3: Vispa grädden fluffig.[/caption]
[caption id="attachment_47125" align="" width="860"] 7. Smula sönder hälften av hallonen och låt resten vara hela. Blanda ner alla hallon i grädden (skål 3). [/caption]
[caption id="attachment_47125" align="" width="860"] 8. Blanda ihop de tre smeterna i bunkarna, äggulan, äggvitan och hallongrädden.[/caption]
[caption id="attachment_47126" align="" width="860"] 9. Häll hallonfyllningen ovanpå smulbottnen. Ställ den i kylen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram den 15–20 min före servering. De ska ätas fryst, men lite tinad på ytan.[/caption]
Underbar kladdkaka med extra mycket smet som gör bitarna extra höga och härliga. Om du vill baka en klassisk kladdkaka med ”normal” mängd smet så klickar du här! Kladdkaka Ca 12 bitar 200 g smör, smält 5 dl strösocker 1 dl kakao 1 krm salt 2 tsk vaniljsocker 4 ägg 3 dl vetemjöl Garnering …
En mycket lättgjord tårta som ursprungligen kommer från den mjuka kakan med samma namn pensionärskaka. Obs! Fyllningen ska vara lös och rinnig. PENSIONÄRSTÅRTA Ca 12 bitar 3 st ägg 3 dl vetemjöl 3 dl strösocker 2 tsk bakpulver 1 dl vatten, kokhett Vaniljfyllning, fyllning 1: 50 g smör ½ dl mjölk 2 tsk vaniljsocker Fyllning …