smuligjordgubbspaj10 smuligjordgubbspaj11

Älskade jordgubbspaj! Jordgubbarna och den smuliga degen är en ljuvlig kombination. Jag älskar smulpaj – och fylld med jordgubbar blir den så galet god! Degen går fort att göra och sedan sköter den sig själv. Alltså – liten arbetsinsats och en gudomligt god paj. Bättre kan det knappast bli. Den passar att äta som dessert efter en god middag eller istället för tårta på ett kalas.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Smulig jordgubbspaj

Obs! Skölj jordgubbarna med vatten och torka dem med hushållspapper innan bakning.

Ca 12 portioner

Smuldeg
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver1 krm salt
2 dl havregryn
3 dl vetemjöl
125 g smör

Fyllning
25–30 jordgubbar (beroende på storlek, dela dem på mitten om de är stora)
ev. strösocker

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smuldeg: Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop dem med med smöret med fingrarna till en smulig deg.

2. Lägg 2 dl av smuldegen i en liten skål.

3. Smula ner den stora mängden smuldeg i bottnen på en pajform, 24–25 cm.

4. Tryck ner jordgubbarna i smuldegen. Strö strösocker över jordgubbarna. Smula ner resten av smuldegen mellan jordgubbarna.

5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 40 min. Servera gärna kakan med vaniljsås eller glass.

2. Lägg 2 dl av smuldegen i en liten skål.

3. Smula ner den stora mängden smuldeg i bottnen på en pajform, 24–25 cm.

4. Tryck ner jordgubbarna i smuldegen. Strö strösocker över jordgubbarna. Smula ner resten av smuldegen mellan jordgubbarna.

smuligjordgubbspaj6 smuligjordgubbspaj12 smuligjordgubbspaj8 smuligjordgubbspaj7 smuligjordgubbspaj9