Baka gott utan ugn! Den här cheesecaken är vansinnigt god och lätt att göra! Den består av smuliga Digestivekex och en fryst, krämig hallonfyllning. En perfekt kombination som är uppfriskande, fräsch och mycket, mycket god! En storfavorit! Det går bra att byta ut hallonen mot jordgubbar eller blåbär.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!Denna cheesecake görs i tre steg:1. Botten2. Fyllning3. Frysning
Fryst jordgubbscheesecake
Botten20 Digestivekex75 g smör, smält Fyllning4 ägg (delas i vitor & gulor)2 dl strösocker400 g färskost, t ex philadelphia300 gram jordgubbar, färska eller frysta
5 dl vispgräddeGÖR SÅ HÄR1. Smula sönder digestivekexen i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smulig massa.
2. Klä en springform med löstagbar kant, 24–2 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på kanterna (låt den gHäll smulorna i en springform med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna, .
3. Fyllning: Dela äggen och lägg vitorna och gulorna i separata skålar.
4. Bunke 1: Blanda gulorna, strösocker och färskost i en skål. Vispa ihop allt med en elvisp till en jämn smet.
5. Bunke 2: Vispa äggvitorna med en elvisp till ett hårt skum.
6. Bunke 3: Vispa grädden fluffig.
7. Mosa hälften av jordgubbarna och skär resten i bitar. Blanda ner alla jordgubbar i grädden (skål 3).
8. Blanda ihop de tre smeterna i bunkarna, äggulan, äggvitan och jordgubbsgrädden.
9. Häll jordgubbsfyllningen ovanpå smulbottnen. Ställ den i kylen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram den 15–20 min före servering. De ska ätas fryst, men lite tinad på ytan.
[caption id="attachment_47128" align="" width="860"] 1. Smula sönder digestivekexen i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smulig massa.[/caption]
[caption id="attachment_47118" align="" width="860"] 2. Klä en springform med löstagbar kant, 24–2 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på kanterna (låt den gHäll smulorna i en springform med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna, .[/caption]
[caption id="attachment_47119" align="" width="860"] 3. Fyllning: Dela äggen och lägg vitorna och gulorna i separata skålar.[/caption]
[caption id="attachment_47120" align="" width="860"] 4. Bunke 1: Blanda gulorna, strösocker och färskost i en skål. Vispa ihop allt med en elvisp till en jämn smet.[/caption]
[caption id="attachment_47122" align="" width="860"] 5. Bunke 2: Vispa äggvitorna med en elvisp till ett hårt skum.[/caption]
[caption id="attachment_47123" align="" width="860"] 6. Bunke 3: Vispa grädden fluffig.[/caption]
[caption id="attachment_47124" align="" width="860"] 7. Mosa hälften av jordgubbarna och skär resten i bitar. Blanda ner alla jordgubbar i grädden (skål 3).[/caption]
[caption id="attachment_47125" align="" width="860"] 8. Blanda ihop de tre smeterna i bunkarna, äggulan, äggvitan och jordgubbsgrädden.[/caption]
[caption id="attachment_47126" align="" width="860"] 9. Häll jordgubbsfyllningen ovanpå smulbottnen. Ställ den i kylen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram den 15–20 min före servering. De ska ätas fryst, men lite tinad på ytan.[/caption]
GLASSBOMB med tre smaker – vanilj, hallon och choklad. Ljuvligt god och lätt att göra! Passar både vuxna och barn. Om man inte orkar vänta på att varje lager ska frysa kan man hälla varje smet ovanpå varandra. Det blir ett vackert mönster, men inte lika jämnt som när man låter varje lager stelna i frysen. Tips! Tillsätt …
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Cheesecake – en riktig klassiker som är himmelskt god! En lyxig, superläcker cheesecake som alltid är uppskattad och fantastiskt god att bjuda på! Här får ni ett riktigt toppenrecept! CHEESECAKE Ca 12 bitar Botten300 g Digestivekex125 g smör, smält Fyllning600 g färskost, t …