Månad: maj 2017
Hallonsmulpaj
En superläcker, frasig smulpaj med hallon i botten. En ny favorit som jag kommer baka ofta när jag ska bjuda på fika! Ett riktigt topprecept! Tips! Havregrynen i pajdegen kan bytas ut mot ¾ dl vetemjöl till. Tips! Det är ljuvligt gott och knaprigt att smula hackad sötmandel på pajdegen innan gräddning! Det ger en god smak …
Mjölfria morotsfrallor
Nyttiga, mycket lättbakade och goda frallor som inte innehåller något vanligt vetemjöl. Istället innehåller de mixade havregryn. Om du inte vill mixa havregrynen själv kan du köpa färdigt havregrynsmjöl. De rivna morötterna gör bröden extra vitaminrika, saftiga och goda! 7 dl mixade havregryn = ca 6 ¼ dl havregrynsmjöl Mjölfria morotsfrallor 1 st 1 dl finriven morot 7 …
Rostad banan med hallonsås
Annonssamarbete som innehåller annonslänkar. + follow Linda Andersson on APPRL Äntligen en nyttig dessert som är riktig, riktig god! Bananen blir fantastiskt smakrik och läcker när den rostas i ugnen och de knapriga sötmandlarna på toppen är en ljuvlig kombination. Jag har serverat den med mosade hallon, men vill man göra desserten ännu lyxigare kan man med …
Noblessemarängtårta i långpanna
Gräddig, chokladig & frasig marängtårta fylld med bär. Den är vansinnigt läcker och god! Passar alla kalas, fester, skolavslutningar och kafferep! Både vuxna och barn älskar denna tårta. Noblessemarängtårta i långpanna 16–20 bitar Marängbotten 6 äggvitor 3 dl strösocker Ovanpå bottnen 200 g mörk choklad Fyllning 10 dl vispgrädde 200 g vit choklad, finhackad 2–3 dl valfria …
Fransk hallonkaka
Drömgod, lättbakad segmjuk hallonkaka med lite frasiga kanter! Servera den gärna med en klick vispgrädde eller vaniljsås. Använd frysta eller färska hallon. Tips! Bären kan bytas ut mot valfria bär. Fransk hallonkaka Ca 8 bitar 2 ägg 2 ½ dl strösocker 2 ¼ dl vetemjöl ½ tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker På toppen 175 g hallon, frysta …
Marängsvisstårta med jordgubbar
En riktigt, riktigt läcker sommartårta (som funkar lika bra året runt) med frasiga maränger, jordgubbar, banan, choklad, vispgrädde, glass och chokladsås. Jag älskar kombinationen av dessa goda ingredienser! Tips! Om man inte orkar baka egen marängbotten går det lika bra med färdigköpt! Fyllningen kan varieras efter egen smak. T ex kan man utesluta glassen om man inte ska …