Bloggar Lindas Bakskola Lindas blåbär Lindas pajrecept Lindas tårtor

Lindas blåbärscheesecake

En underbar blåbärscheesecake! Sååååå läcker, lyxig och god! Och lätt att göra. Det enda man behöver tänka på är att den måste stå några timmar i kylen att stelna innan den serveras.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Lindas blåbärscheesecake

Ca 12 bitar

250 g digestivekex
100 g smör, smält

Fyllning
225 g blåbär, mosade + 1 dl strösocker
5 gelatinblad
2 ägg, delade i vitor och gulor
200 g färskost, t ex Philadelphia
2 dl crème fraiche, 34 procent
2 dl florsocker

Garnering
blåbär
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula sönder kexen och blanda dem med smöret till en smulig blandning. Tryck ner smuldegen i botten på en springform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper i botten och på kanten. Ställ formen i frysen i ca 15 min.

2. Mosa ihop blåbär och 1 dl strösocker med en gaffel.

3. Fyllning: Lägg gelatin­bladen i en skål med kallt vatten i ca 5 min. Dela äggen i gulor och vitor i två separata skålar.

4. Blanda ihop äggulor, färskost och florsocker till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör ner dem i smeten.

5. Värm upp crème fraiche snabbt i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt gelatinbladen smälta ner. Låt blandningen svalna något och häll ner den i färskostsmeten under omrörning. Blanda sist ner blåbären.

6. Häll ut hela fyllningen på kaksmulorna i formen. Täck över kakan med plastfolie och ställ den i kylen att stelna i 3–4 tim. Garnera din cheesecake med blåbär.

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Maräng-chokladmoussetårta

Lyxig, superläcker chokladmoussetårta i tre lager! Den är enkel att göra och ljuvligt god. Den spröda marängbottnen är magiskt god och läcker i kombination med den fluffiga moussen. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Maräng-chokladmoussetårta Ca 12 bitar 100 g vit choklad, smält 1 marängbotten Brun chokladmousse 3 dl vispgrädde 2 äggulor 200 g mörk choklad, smält …

0

Ananassmulpaj

En superläcker, god smulpaj med ananas i botten. En ny favorit som jag kommer baka ofta när jag ska bjuda på fika! Ett riktigt topprecept! Tips! Havregrynen kan bytas ut mot 1/2 dl vetemjöl. Ananassmulpaj Ca 12 portioner Fyllning 10 ananasringar (på burk)  1 msk potatismjöl Deg 125 g smör, rumsvarmt 1 dl strösocker 1 dl …

0

Mjölkchokladsockerkaka

Godare än godast! En riktigt supersaftig chokladsockerkaka med mycket chokladsmak. En favoritsockerakaka för alla chokladälskare! Chokladen kan bytas ut mot valfri sort. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Mjölkchokladsockerkaka Ca 12 bitar Saftig, mjuk kaka med läckra chokladbitar i smeten. 3 ägg 3 dl strösocker ½ dl kakao 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker …

2

Kärleksmumssockerkaka

En drömgod, oerhört saftig kärleksmumskaka med glasyr & kokos. En favorit som jag kommer baka hur många gånger som helst igen! Sååååå god och lätt att göra. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Tips! Baka klassiska kärleksmums – klicka här för recept! Kärleksmumssockerkaka Ca 12 bitar 3 ägg 3 dl strösocker ½ dl kakao 3 dl vetemjöl 2 …

0

Chokladbollstårta med öron

  En ljuvligt god, rolig och härlig chokladbollstårta som har öron på toppen. Den här gör garanterat succé på kalaset! CHOKLADBOLLSTÅRTA MED ÖRON 12–14 bitar 10 dl havregryn 3 dl florsocker 1 msk vaniljsocker 3 msk kakao 2 dl kokos 2 msk kaffe, kallt 175 g smör, rumsvarmt ca ½ dl vatten 2 tandpetare Garnering kokos GÖR SÅ HÄR 1. Häll havregrynen …

0

Saftig chokladsockerkaka

En oerhört saftig sockerkaka med mycket chokladsmak. Ett mycket bra, välbeprövat recept som jag varmt rekommenderar! TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Saftig chokladsockerkaka Ca 12 bitar 3 ägg 3 dl strösocker ½ dl kakao 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 125 g smör, smält 1 dl mjölk GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. …

0

Citronmazarinkaka

CITRONMAZARINKAKA En helt underbar, ljuvligt god kaka med citronfyllning, frasig botten och citronglasyr. Den här kan man bjuda på istället för tårta eller som fikabröd till kaffet. Såååå vansinnigt god, en riktig favorit, ett helt suveränt recept! Citronmazarinkaka 12–14 bitar Mördeg 5 dl vetemjöl 200 g smör, rumsvarmt 1 ½ dl strösocker  Mazarinfyllning 200 g  mandelmassa 100 g  …

1

Blåbärspaj i muffinsform

Superläckra blåbärspajer i portionsformar! Det är både trevligt och gott att bjuda varje gäst på en egen liten paj. Och om man tycker de är för små, så kan man ta två :-). TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Blåbärspaj i muffinsform Ca 12 st Smuldeg 75 g smör, rumsvarmt 1 ½ dl vetemjöl 1 dl havregryn …

0

Pannkaksmuffins

Barnen jublade av glädje när jag serverade pannkaksmuffins. Både gott, något nytt och kul att äta! En riktig succé! Tips! Tillsätt 2 tsk vaniljsocker i smeten. Pannkaksmuffins Ca 18 st  5 ägg 6 dl mjölk ½ krm salt 3 dl vetemjöl GÖR SÅ HÄR 1. Vispa upp äggen lite lätt med en handvisp. Tillsätt resten av ingredienserna …

2

Marängsvisstårta med jordgubbar

En riktigt lyxig sommartårta (som funkar lika bra året runt) med frasiga maränger, jordgubbar, banan, choklad, vispgrädde, glass och chokladsås. Jag älskar kombinationen av dessa goda ingredienser! Om man inte orkar baka egen marängbotten går det lika bra med färdigköpt! Fyllningen kan varieras efter egen smak. T ex kan man utesluta glassen om man inte ska äta …

0

Lingonfilmjölkslimpa

Snabb, underbart god filmjölkslimpa med lingonsylt. Den behöver inte jäsa och håller sig färsk i flera dagar i en plastpåse. Den går också bra att frysa in den. Degen tar bara några minuter att röra ihop och sedan sköter den sig själv i ugnen. Lingonfilmjölkslimpa 1 st 6 dl rågsikt 1 tsk salt 2 tsk bikarbonat  …

0

Rabarberkladdkaka med pajsmulor

  En magiskt god rabarberkladdkaka med pajsmulor på toppen. En riktig 10-poängare! De sötsyrliga rabarberbitarna är ljuvliga i kombination med kladdkaka och pajsmulor på toppen. Vårens bästa rabarberkakan! Servera med vaniljsås eller glass. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Rabarberkladdkaka med pajsmulor Ca 12 bitar 150 g smör 2 ½ dl strösocker 1 nypa salt 2 tsk vaniljsocker 3 …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x