Frallor som bara jäser en gång. Mycket lättgjorda frallor som bara jäser en gång direkt på plåten. Degen behöver inte ens knåda och enklare bröd som bakas med jäst finns knappast. Supergoda! Ett favoritbröd som passar alla som vill baka ett enkelt och ljuvligt gott bröd. Under tiden som bröden jäser på plåten hinner man göra något annat.
Frallor som bara jäser en gång
9 st
25 g jäst
4 dl vatten
1 tsk salt
2 msk rapsolja
8 dl vetemjöl
På degen
1 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en kladdig deg.
2. Häll ca 1 dl vetemjöl över degen och rulla degen i mjölet. Nyp loss ca 9 lika stora bitar från degen med mjölade händer. Lägg varje bit på en plåt med bakplåtspapper. Forma dem runda lite försiktigt.
3. Strö lite vetemjöl över frallorna och låt dem jäsa i ca 40 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–14 min. Låt dem svalna på ett galler. Öppna inte luckan under gräddningen.