Äntligen en nyttig dessert som är riktig, riktig god! Bananen blir fantastiskt smakrik och läcker när den rostas i ugnen och de knapriga sötmandlarna på toppen är en ljuvlig kombination. Jag har serverat den med mosade hallon, men vill man göra desserten ännu lyxigare kan man med fördel även servera den med vispad grädde eller glass.
Gör en banan till varje person!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)
Rostad banan
1 banan
1 msk hackad sötmandel
1 dl hallon
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 230 grader. Skala bananen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Mosa den med en gaffel.
2. Hacka sötmandel. Strö dem över bananen.
3. Rosta bananen i ugnen i 13–14 min, eller tills den får lite färg.
4. Mosa hallon enoch ät som tillbehör. Servera gärna bananen med en klick vispgrädde eller glass om du vill lyxa till det.