Nice cream, chokladmousse eller en paletas? Avokado funkar utmärkt som efterrätt! Här kan du frossa i 5 supersmarriga desserter där avokadon har huvudrollen.
När suget efter en enkel och lyxig efterrätt slår till är den här chokladmoussen perfekt. Honung, dadlar, kakao och avokado blandas samman och toppas med lite passionsfrukt – du kommer inte bli besviken.
Har du hört talas om den mexikanska glasspinnen paletas? Efter att ha provat den här efterrätten kommer du se till att alla dina nära och kära känner till den.
Tweaka till den vanliga chokladmoussen och gör den både vegansk och smarrig med avokado, rostade hasselnötter och choklad. Silky vegan chocolate mousse pie är betydligt lättare att göra än att säga.
Många har fått upp ögonen för Nice Cream – en hälsosam glassvariant med frysta bananer som bas. Har du några avokados liggandes hemma kan du servera nice cream som dessert. Den går snabbt att göra och innehåller förutom avokado även mango och banan.
Den här underbart goda jordgubbscheesecaken med krispig mandelbotten och krämig avokadofyllning blir en fräsch avslutning på kvällen. Kakan är fri från både mjölk och ägg – en helt vegansk dessert!